Kalapáccsal támadt a szemtanúra az ablakot rongáló férfi

Annyi volt a vétke az áldozatnak, hogy kérdőre vonta a támadót, miért rongálja a szomszéd ablakát.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 02. 22. 17:23
null
Gyõr, 2019. február 26. Rendõrautó áll a Gyõri Regionális Nyomozó Ügyészség elõtt 2019. február 26-án. 18 õrizetbe vett, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság állományába tartozó rendõrt azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértõ autósokat az M1-es autópályán a megyében. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás, könnyű testi sértés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt vettek őrizetbe a kecskeméti rendőrkapitányság nyomozói egy 20 éves helybélit – értesült a Police.hu.

A lap ismerteti, hogy kedden reggel egy kecskeméti férfi bölcsődébe és iskolába tartott a gyerekeivel egy kecskeméti férfi, amikor kocsival elhaladtak egy ház mellett, melynek az utcafronti ablakának üvegét kalapáccsal ütötte egy férfi. Az apa megállt és megkérte az ismeretlent, hogy fejezze be a rongálást. 

Ám a felszólított ettől bedühödött és agresszívan megindult a férfi felé, aki úgy döntött, jobb lesz, ha mielőbb kereket old. 

Beszállt a kocsiba és gázt adott, csakhogy az idegen gyorsabb volt, majd amikor utolérte, 

rávágott egyet az autó szélvédőjére a kezében lévő szerszámmal, amitől az ablaküveg megrepedt. 

Az autó tulajdonosa ezt nem hagyta szó nélkül, kiszállt a kocsiból és kérdőre vonta a károkozót. Ettől még agresszívabbá vált a férfi, és megütötte vitapartnerét a szerszámával, aki, habár még időben el tudott lépni, a vállán megsérült. A bántalmazottnak sikerült elvenni a kalapácsot a férfitól, és azonnal értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót előállították. 

A férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás, könnyű testi sértés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt. 

A férfi beismerő vallomást tett, és arról is beszámolt, hogy 

azért ütötte kora reggel idős szomszédjának az ablakát, mert zokon vette, hogy nem szokott neki köszönni az asszony. 

Hozzátette, az előző napon már a virágait is kitépte, csakhogy ez nem volt számára elégtétel. 

A rendőrök kezdeményezik a garázda férfi letartóztatását.

Borítókép: Rendőrautó áll a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előtt (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.