Kiscserkészből lett Budapesten szélsőbaloldali embervadász

A Budapesten többnapos embervadászat után elfogott német szélsőbaloldali verőlegényt, a Kalapácsbanda tagját, Tobias E.-t az elfogásáról készült videó egy kockája alapján azonosította a Dokumentation Linksextremismus nevű német Twitter-oldal. Szakértőik szerint a módos családból származó férfi gyerekként még kiscserkész volt, de aztán marxista és maoista nézetek rabja lett.

2023. 02. 21. 17:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesten elfogott erőszakos Antifa-aktivista, Tobias E. módos családból származik, szülei polgári nevelésben részesítették. Gyerekként még kiscserkész is volt, de aztán a serdülőkor vége felé a marxista és a maoista nézetek rabja lett. Végül a szélsőbaloldali, a német konzervatív sajtóban terrorszervezetnek mondott, hírhedt Hammerbande (Kalapácsbanda) tagja lett. 

Ő és több bandatársa, kiegészülve német és magyar szélsőbaloldali erőszakos radikálisokkal, vertek félholtra február 9–11-én Budapest-szerte nyolc utcai járókelőt csak azért, mert katonai jellegű ruhában voltak.

Az elfogásáról készült videó egyik képkockája alapján azonosította a Dokumentation Linksextremismus nevű német Twitter-oldal a hírhedt szélsőbalos aktivistát, Tobias E.-t.

Itt viszi el a magyar rendőrség a német baloldali szélsőségest, Tobias E.-t. (Forrás: Dokumentation Linksextremismus)

Tobias E. a Lina-ügyként elhíresült szélsőbaloldali Antifa-támadások résztvevője is lehetett, amelyeket a Hammerbande követett el.

A BRFK az ő személye miatt is együttműködik a német és az olasz társszervekkel, valamint titkosszolgálatokkal, a német és a magyar Alkotmányvédelmi Hivatal extremitások ellen fellépő részlegeivel. Tobias ugyanis több, a budapestihez kísértetiesen hasonlító brutális támadás résztvevője lehetett hazájában az elmúlt hónapokban. 

Ismeretes, hogy a budapesti embervadászat miatt négy megalapozottan gyanúsítható embert fogtak el eddig a magyar rendőrök. Az illetékes nyomozási bíró letartóztatta a Szikra Mozgalom aktivistáját, a 42 éves magyar D. Krisztinát, a 38 éves olasz nőt, I. Selist és a 29 éves német Tobias E.-t. Bűnügyi felügyelet alá került a 25 éves német Anna C. M., akinek mindössze hetente kell e-mailben jelentkeznie a BRFK-n. Német lapok szerint a német hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogy Edelhoff, valamint Anna C. M. milyen mélységű kapcsolatban állt a Bajorországban múlt héten elfogott két, szélsőbaloldali terroristagyanús alakkal, akik vonatrobbantásra készültek. 

D. Krisztina információnk szerint tagadja, hogy részt vett volna a támadásokban. Azt állítja: a videókon csak ruhaazonosságról lehet szó, ő ott sem volt egyik helyszínen sem.

Német lapok szerint a budapesti bűncselekmények miatt a magyar rendőrség által körözött, két szélsőbalos Hammerbande-tag – Tobias E. társai – módos családból származó zöldaktivistaként kezdték a pályafutásukat. 

Moritz Christian L. S. részt vehetett Erfurtban egy brutális szélsőbaloldali támadásban, ami után fantomrajzot készíttetett róla az erfurti rendőrség. Német lapok szerint a fantomrajz nagyon hasonlít S.-re.

A másik körözött bandatag, Clara Judith W. 2019-ben egy éghajlatváltozás miatt radikalizálódó civil szervezet tagja volt, jó családi háttere van, tipikus zöldpárti szavazó szülőkkel a középosztályból.

Információk szerint ő a hírhedt RAF (Rote Armee Fraktion) nevű volt nyugatnémet terrorszervezettel szimpatizál, amit hajviseletével is demonstrál.

Borítókép: Tobias E. néven azonosította az elfogott német férfit a német sajtó (Fotó: BRFK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.