Lángol egy hajó az Óbudai-szigetnél

Az Árpád híd közelében gyulladt ki a jacht.

Magyar Nemzet
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2023. 02. 14. 13:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy kikötőben, a vízen lévő, mintegy tizenöt méter hosszú hajó Budapest III. kerületében, a Dunán, a Hajógyári szigetnél. 

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy egy 15-20 méter hosszú jacht gyulladt ki a Hajógyári-sziget déli csücskénél lévő hajókikötőben.

A tűzesetből származó sűrű, fekete füstoszlop a város távolabbi pontjairól is látható volt – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. 

Boros Mária, a Wiking Yacht Club kikötővezetője a katasztrófavédelem kérdésére válaszolva megerősítette, hogy a tűzeset a területükön történt, de egyelőre több információt nem osztott meg az esetről.
A tizenöt méter hosszú hajó mintegy fele ég. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel – húsz tűzoltóval és négy tűzoltóautóval – vonultak a helyszínre, és a szárazföldről, valamint a Szent Flórián tűzoltóhajóról is oltják a lángokat. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.