Megmozdul az ország – Móricz-Sabján Simon családjának gyűjtenek

A tragikus balesetben 42 évesen elhunyt fotóművész négy kisgyermek édesapja volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 02. 21. 14:22
null
Fotó: MORICZ SABJAN SIMON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő napokban országszerte több eseményt is szerveznek kollégánk, Móricz-Sabján Simon emlékére. Ezeknek a rendezvényeknek nem csupán a tiszteletadás a céljuk, hanem ennél sokkal konkrétabb: Simon családjának a támogatása – számolt be a Világgazdaság.

Mint ismert Móricz-Sabján Simon tavaly decemberben hunyt el tragikus balesetben, még csak 44 éves volt. Feleségével, a szintén fotós Darnay Katalinnal négy közös gyermeküket nevelték. 

A lap beszámolt, hogy a család nemcsak a férjet és az édesapát vesztette el, hanem a családfenntartót is. Egzisztenciálisan is nehéz élethelyzetbe kerültek, ezért a családhoz közel állók már a tragédia bekövetkezésekor elkezdték szervezni a család anyagi támogatását.

 

Első lépésben megosztottak egy számlaszámot, amelyre adományokat lehet utalni: a kedvezményezett: Darnay Katalin Noémi, a számlaszám pedig: 12020407-01877130-00100000

 

A portál azt írja: ezen a héten csütörtökön, február 23-án 17 órai kezdettel tartanak emlékestet a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban Móricz-Sabján Simon tiszteletére. „Aki nem ismeri a fényképeit, annak muszáj látnia őket. Aki pedig ismeri, azt úgysem kell kétszer hívni. A rendhagyó esten Móricz-Sabján Simonnak igyekszünk méltó emléket állítani fotói és hangfelvételek segítségével” – olvasható az esemény leírásában. Simi egykori mentorával, Rédei Ferenc életműdíjas fotográfussal Csillag Péter újságíró beszélget majd, a középpontban pedig Móricz-Sabján Simon 2022. őszi Árnyéksáv című munkája áll, amellyel elnyerte a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat is.

Az emlékesten jótékonysági gyűjtést is tartanak a család megsegítésére. A belépődíj 500 forint. Jövő héten hétfőn, február 27-én 18 óra kezdettel Budapesten emlékeznek kiállítással a páratlan életművű fotográfusra. A helyszín az Einspach Fine Art & Photography (1054 Budapest, Hold utca 12.).

Számos művész ajánlotta fel egy-egy művét, amelyek megvásárolhatók. A befolyó összeg Móricz-Sabján Simon családját illeti meg. A kiállítást Trokán Nóra színművész nyitja meg, a helyszín Czapolai Barbarának és Einspach Gábornak köszönhető.  A kiállítás március 4-ig, hétfőtől szombatig 12 és 19 óra között tekinthető meg.

A Mediaworks Zrt. Móricz-Sabján Simont a saját halottjának tekintette, temetését február 3-án 14 órakor a Farkasréti temetőben tartották.

Borítókép: Móricz-Sabján Simon
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.