időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Nagy István: Felelőtlenség a földadó bevezetése

Magyar Nemzet
2023.02.03. 13:32 2023.02.03. 14:27
Nagy István: Felelőtlenség a földadó bevezetése

Az Agrárminisztérium és a kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a legújabb Facebook-videójában.

– Ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik más baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit – fogalmazott Nagy István.

A miniszter elmondta, hogy aláírta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen indított online petícióját. 

A földadó bevezetését felelőtlennek nevezte az elmúlt két év nehézségei – a koronavírus-járvány, a történelmi aszály és az elhibázott brüsszeli szankciók – miatt, amelyek a mezőgazdaságot sújtották. A tárcavezető Csongrád-Csanád vármegyét említette példaként, ahol közel százezer hektárnyi földre jelentettek aszálykárt. Kiemelte, hogy a nehézségek ellenére az idetartozó, a baloldal által irányított Hódmezővásárhelyen bevezették a földadót.

Minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását – hívta fel a figyelmet Nagy István. Kitért arra is, hogy a 2023–2027 között tartó közös agrárpolitikai stratégiai tervben eddig soha nem látott források állnak rendelkezésre az agrárium fejlesztésére. Fontosnak nevezte, hogy az ágazatba befektessünk, értéket teremtsünk, és ne hozzuk hátrányba a gazdákat az olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése – mutatott rá. 

A földadó az élelmiszerek drágulását is okozhatja, a következmények tehát mindenkit érintenének, ami elfogadhatatlan 

– zárta a gondolatait Nagy István, aki arra buzdított, hogy csatlakozzanak minél többen az aláírásgyűjtéshez az Agrárpetíció.hu oldalon.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.