időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Napsütés ragyogja be a zord telet, de a tényleges melegedésre még várnunk kell

MAGYAR NEMZET
Forrás: MET, Köpönyeg
2023.02.09. 10:00 2023.02.09. 10:07
Napsütés ragyogja be a zord telet, de a tényleges melegedésre még várnunk kell

Felhőtlen, csapadékmentes idő várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 fok körül alakul. Késő estére mínusz 7 és mínusz 2 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében,

Az északi, északkeleti országrészben

a hőmérséklet éjszaka helyenként akár mínusz 15 fok közelébe csökkenhet.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Száraz, hideg téli idő várható. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. A krónikus betegségek tünetei és az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek – írja a Köpönyeg.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban írta, Kerékgyártó Róbert amatőr meteorológus saját fejlesztésű mérőeszköze segítségével mínusz 25,1 Celsius-fokot mért a Bükk-fennsíkon kedd reggel.

A bejegyzés szerint

a következő pár napban az éjszakai órákban jó eséllyel előfordulhatnak újra mínusz 25 Celsius-fok, de akár mínusz 30 fokos értékek is.

Hozzátette, hogy a titok nyitja a szélcsendes időjárásban, a hófelszínben és a sarkvidéki, száraz, hideg levegőben rejlik.

Borítókép: Kékestető Galyatetőről fotózva 2013. december 18-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.