Orbán Viktor: Amint az infláció tartósan csökken, ki lehet vezetni az árstopokat

A kisboltoknak nyolcmilliárd forint működési támogatást adott a kormány.

2023. 02. 27. 19:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehéz árstopos élelmiszert venni, hiánygazdaságot okozott az ársapka. Más termékek árát viszont növelte az intézkedés. A multik megküzdenek vele, addig a legkisebb vállalkozások nehéz helyzetbe kerültek – erről beszélt mai azonnali kérdésében a Jobbik frakcióvezetője. Lukács László György a miniszterelnöktől kérdezte, hogy mit gondol erről? 

Orbán Viktor válaszában jelezte, legitim kérdés, hogy az államnak mikor kell beavatkoznia a gazdasági folyamatokba. – Vannak helyzetek, amikor a gazdasági élet szereplői ezt jobban tudják, de vannak olyan állapotok és esetek, amikor a beavatkozás elkerülhetetlen. Minél rosszabb a helyzet, annál célzottabban kell beavatkozni – vázolta fel a cselekvés indokait a kormányfő. 

A miniszterelnök szerint azért volt korábban kevés az árstopos élelmiszerekből, mert a kereskedők megpróbáltak védekezni a szabályozás ellen, emiatt volt áruhiány, de a kormány ezt is szabályozta, amikor előírta, hogy mennyi árstopos árut kell tartani. Hozzátette: A jobbikos politikus által jelzett 

kisboltoknak pedig nyolcmilliárd forint működési támogatást adott a kormány. 

Viszonválaszában Lukács László György azt mondta; rövid ideig avatkozhat csak be az állam, amit a Fidesz tett, az kommunista módszer. – Egy normális országban hatékonyan védik az embereket a kormányok – jelezte a nemrég önmagát konzervatívvá átnevező Jobbik frakcióvezetője. 

– Nem lehet állandó gyakorlat az árstop, a kérdés, milyen hosszan kell fenntartani – jelezte viszonválaszában Orbán Viktor. A miniszterelnök kijelentette: 

Amint az infláció meggyőző módon, tartósan csökkenő pályára áll, akkor az ársapkákat ki lehet vezetni.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.