Orbán Viktor: Ha kivezetnék a szankciókat, az infláció a felére csökkenne

A miniszterelnök a DK-s Arató Gergelynek válaszolva jelezte: a baloldal kormányzásához képest egymillióval többen dolgoznak most Magyarországon.

2023. 02. 27. 19:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a miniszterelnöknek címzett azonnali kérdésében arról beszélt, hogy Magyarországon az élelmiszerárak 50 százalékkal emelkedtek. – Nagyon speciálisak a szankciók, ha csak Magyarországon növelik az inflációt – vélekedett a Gyurcsány-párti politikus.

– Hozzászoktam már, hogy akármilyen rossz történik, mindig a miniszterelnök lesz a felelős. Azt mondani, hogy a magyar kormány felelős az inflációért, tájékozatlanságra vall – válaszolta Orbán Viktor. A kormányfő jelezte, hogy hazánk importra van utalva, ezért az infláció Magyarországot jobban megviseli.

Ezután Arató Gergely elmondta, hogy szerinte a miniszterelnök gyenge kifogásokat sorolt, ám Orbán Viktor a viszontválaszában elmondta:

– A baloldal kormányzásához képest egymillióval többen dolgoznak most Magyarországon.

 

– Jó esély van rá, hogy nem esünk recesszióba és nőni fog a magyar gazdaság – jelentette ki a kormányfő. Mint jelezte, a gazdaságpolitika rendben van, ehhez az energiapolitikánkat kell hozzáigazítani.

– Ha kivezetnék a szanckiókat, az infláció a felére csökkenne 

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.