PEGA: Véget ért a bohózat

A bizottság munkájába előre kódolva van a brüsszeli elit birodalmi gőgje és ezzel együtt a magyarellenesség is – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője azzal kapcsolatban, hogy hazánkban járt az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottsága. Korábban Varga Judit igazságügyi miniszter leszögezte, hogy a nemzetbiztonság kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik, a bizottság munkája pedig veszélyesen túlterjeszkedik az uniós hatáskörökön.

2023. 02. 23. 5:45
null
EP-145635A_PEGA_Hungary Fotó: Ferenc ISZA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Foglyul ejtette az Európai Unió intézményeit a progresszív célokat megfogalmazó baloldal, és mivel azok rendre túllépik a hatáskörüket, így egy olyan ideológiai alapon történő birodalmi logikát látunk, ami az Európai Egyesült Államok víziója felé vezet – fogalmazott lapunk megkeresésére Nagy Ervin, miután a hét elején hazánkban járt az Európai Parlament Pegasus-vizsgálóbizottsága (PEGA). A XXI. Század Intézet elemzője jelezte, hogy nemzetbiztonsági ügyekben nincs hatásköre az EP-nek, de ez eddig sem volt akadálya annak, hogy politikai úton mégis megpróbáljanak beavatkozni. 

Magyarországon ráadásul az ellenzék padlón van, így a pártok helyét részben a média, részben pedig a külföldi nyomásgyakorlás vette át. Számos jel pedig azt mutatja, hogy 2023-ban erősödni fog az indirekt beavatkozási kísérlet. Ennek idei nyitánya az EP vizsgálóbizottságának megjelenése 

– tette hozzá. Mint Nagy Ervin kiemelte, az Európai Parlament politikai alapon szerveződő és működő intézmény, így a különböző vizsgálóbizottságok is politikai céllal alakulnak meg.

 

Brüsszeli gőg

– A trükk az, hogy az úgynevezett Pegasus-ügyben vizsgálódó testületet, amit szintén politikai elfogultsággal dolgozó képviselők alkotnak, valamiféle objektív döntőbíróként mutatja be az európai fősodratú sajtó és persze a hazai dollármédia. Tehát amikor majd olvasni fogjuk a jelentésüket, akkor látnunk kell a szöveg mögötti, részrehajló politikus személyét is – jegyezte meg a XXI. Század 

Intézet elemzője azzal kapcsolatban, hogy a bizottság tagja két baloldali EP-képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield és Sophie in ’t Veld is, akik korábban többször is támadták hazánkat. 

– Ráadásul a konkrét képviselők esetében nyugodtan kijelenthetjük, hogy a bizottság munkájába előre kódolva van a brüsszeli elit birodalmi gőgje és ezzel együtt a magyarellenesség is. Ne is számítsunk tényszerű jelentésre! – szögezte le a szakértő. Továbbá emlékeztetett, hogy korábban a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője, Eva Kaili is támogatta a két említett EP-képviselő munkáját.

 

Tisztán politikai ügy

Még hétfőn Varga Judit igazságügyi miniszter jelezte: úgy döntött, nem találkozik a Pegasus-vizsgálóbizottság tagjaival. – Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 4. cikkének (2) bekezdésével összhangban a nemzetbiztonság továbbra is kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik. 

A PEGA-bizottság mandátuma azonban veszélyesen túlterjeszkedik az uniós és az intézményi hatáskörökön, ezt az Európai Bizottság vonatkozó nyilatkozatai is megerősítik 

– írta a közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. – A magyar kormány ellenzi az ilyen jellegű gyakorlatokat, ezért a jogállamiság védelme érdekében nem járulunk hozzá a PEGA-bizottsággal való együttműködéshez. Mindezek miatt nem áll módomban a küldöttséggel találkozni. Nem kívánunk asszisztálni a magyar és európai baloldal Soros-dollárokból támogatott performanszához – jelentette ki Varga Judit. – A bizottság látogatása tisztán politikai ügy – jelentette ki korábban a Magyar Nemzetnek Schaller-Baross Ernő, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Hozzátette: azért létezik ez a bizottság, mert az Európai Parlament baloldali többsége így döntött.

 

Notórius jelentéstevők

A vizsgálóbizottság tagjaként Magyarországra érkező Sophie in ’t Veld, a Renew EP-frakció képviselője – ennek a frakciónak tagja a Momentum két brüsszeli politikusa, Donáth Anna és Cseh Katalin –, látogatása végén felszólította a magyar kormányt, hogy gyorsan rendezze a helyzetet, mivel Magyarország az EU része, és be kell tartania a közösség szabályait. A holland liberális politikus elszánt kritikusa hazánknak, miután már 2016-ban a kormányt bírálta a szigorú migrációs álláspontjáért. Akkor a magyarországi kvótanépszavazást támadta párttársaival az Európai Bizottságnál, mondván: az nem fér össze az uniós joggal, s megtéveszti az embereket. 

In ’t Veld egyébként szerepel Soros György egyik szervezetének a „megbízható” EP-képviselőket tartalmazó listáján.

A másik közismert magyarellenes brüsszeli politikus, aki most hazánkba érkezett, Gwendoline Delbos-Corfield volt, aki nemrég a Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett Városok a jogállamiságért című brüsszeli konferencián sajtóbeszámolók szerint azt állította: a magyar kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak. 

Ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Először is azért, mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak 

– fogalmazott a francia zöldpárti EP-képviselő, aki aztán korrigálta a saját nyilatkozatát, mert szerinte pontatlanságokat fogalmazott meg. Emlékezetes, hogy Delbos-Corfield volt annak a Magyarországot elítélő EP-jelentésnek is a szerzője, amelyet tavaly szeptemberben fogadott el az Európai Parlament balliberális többsége. Megjegyzendő, hogy nem a mostani volt az az első alkalom, hogy egy EP delegáció hazánkba érkezik vizsgálódni. Még 2021 őszén járt Magyarországon a LIBE-bizottság, a delegációt pedig Delbos-Corfield vezette, aki a látogatást követően hangot adott azon véleményének, hogy szerinte 2018 óta jelentősen romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon. Emlékezetes, hogy a 2021 nyarán kirobbant Pegasus-üggyel a baloldali média a magyar kormányt vette össztűz alá, miután azt állították, hogy az izraeli kémprogrammal a kormány ellenzéki szereplőket figyel meg.

Borítókép: PEGA (Fotó: Ferenc ISZA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.