Pongrátz András: A Jobbik a nemzetellenes balliberális politika érdekeit képviseli

– Hiába változtatta meg a nevét Jobbik Konzervatívra, nem a nemzet érdekeit képviselik, hanem a nemzetellenes balliberális politikáét – mondta Pongrátz András, aki ismét felszólította a pártot, hogy ne tévesszék meg a magyar embereket, ne éljenek vissza Gergely bátyja szabadságharcos nemzeti eszményeivel, ne használják a nevét balliberális céljaik álcázására.

2023. 02. 27. 10:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Felháborodással értesültem, hogy az 1956-os szabadságharcot vérbe fojtó kommunisták szellemi örököseivel, DK-val és más balliberális pártokkal szövetségbe lépett Jobbik álságos, megtévesztő módon Gergely bátyámra hivatkozik a párt országos kongresszusán, hogy leplezze balliberális kötődését 

– fogalmazott lapunknak Pongrátz András arra reagálva, hogy Gyöngyösi Márton Pongrátz Gergelyre hivatkozva arról beszélt, hiába próbálja a jelenlegi hatalom kisajátítani Pongrátz Gergely emlékét, nem véletlen, hogy a Jobbik kapta tőle a lyukas zászlót, a párt pedig méltó lesz ehhez az örökséghez.

– Gergely bátyám úgy az 1956-os magyar szabadságharc idején, mint élete során mindenkor a magyar szabadság nemzeti értékeinek megvalósításáért küzdött, nemzetben gondolkodott, az Isten–haza–család eszménye szent volt számára, visszautasította a kommunista ideológiából kinőtt szivárványos rongyokba öltöztetett balliberális eszmék minden megnyilvánulási formáját. 

Meg vagyok győződve, hogy megvetné és elítélné a lelkét vesztett pártot, semmiképpen sem Jobbik Konzervatívnak nevezné őket, hanem „Rosszabbik Kommunista Konzervatívoknak”

– mondta Pongrátz András, hozzátéve, a Jobbik kommunistásodását rengeteg nemzetben gondolkodó párttag korán észrevette, kiléptek a pártból. –  2018-ban megalakítottuk a Mi Hazánk Mozgalmat, amelyhez örömmel csatlakoztam, mert ők valóban azokat a nemzeti értékeket követik, amelyeket Gergely bátyjám és az ötvenhatos szabadságharcosok mindig is képviseltek – tette hozzá.

A Pongrátz fivér hangsúlyozta, az 1956-ban megfogalmazott, minden igaz magyar számára örök érvényű jelszavukat, miszerint „Mindent a Nemzetért! Aki magyar velünk tart!”, a Jobbik elárulta. 

Hiába változtatta meg a nevét Jobbik Konzervatívra, nem a nemzet érdekeit képviselik, hanem a nemzetellenes balliberális politikáét. 

Mindezek tudatában, felszólítom a Jobbik Konzervatívnak nevezett balliberális pártot, hogy ne tévesszék meg a magyar embereket, 

ne éljenek vissza Gergely bátyám szabadságharcos nemzeti eszményeivel, ne használják a nevét balliberális céljaik álcázására

 – szögezte le Pongrátz András.

 

Borítókép: Pongrátz András (Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.