Rendkívüli műsorfolyammal készül a Hír TV és a Karc FM az orosz–ukrán háború egyéves évfordulójára

Egy év háború címmel rendkívüli műsorfolyammal készül a Hír TV és a Karc FM az orosz–ukrán háború egyéves évfordulójára.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2023. 02. 22. 15:34
null
Donyecki terület, 2023. január 31. Orosz katona lõgyakorlat végén a kelet-ukrajnai Donyecki terület Oroszország által elcsatolt részén az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2023. január 31-én. MTI/AP/Alekszej Alekszandrov Fotó: Alekszej Alekszandrov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV-n, a Hírtv.hu-n, valamint a csatorna Facebook-oldalain kiemelten fognak foglalkozni az orosz–ukrán háború eseményeivel, annak politikai, gazdasági, és társadalmi összefüggéseivel. A Karc FM-en és a Karcfm.hu-n szintén értékelő-elemző műsorok lesznek majd hallhatók.

A Hír TV-n péntek hajnaltól késő estig az egy éve tartó orosz–ukrán háború és annak következményei lesznek a hír- és hírháttér műsorok – a Napindító, a Háború Ukrajnában, a Paláver, a Radar, a Napi aktuális és a Vezércikk fő témái.

Élőben kapcsolják majd Beregszászról Dunda Györgyöt, a csatorna tudósítóját és Batáról Lődár Jenő atyát, a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet elnökét, a helyi közösség lelki vezetőjét.

A stúdióba várják Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, exkluzív interjút láthatnak Menczer Tamással, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkárával, és élőben kapcsolják New Yorkból Szijjártó Péter külügyminisztert.

A csatorna szakértői napközben beszél majd Horváth József a nemzetbiztonsági kérdésekről, Nógrádi György geopolitikáról, Stier Gábor pedig friss orosz hírekről.

Változik a műsorrend is: a Napindító – Zavaros Eszterrel és Perjési Tamással – ezúttal délig tart majd, és a 13.00-kor kezdődő Háború Ukrajnában – Árendás Péterrel – is dupla hosszúságú lesz, 15.00 óráig tart majd. 

 

„Mivel a tévések számára a képek a legfontosabbak, ezért azonnal mutattuk a legmegrázóbb képsorokat, a tragikus emberi sorsokat – miközben mindvégig törekedtünk, hogy mértéktartóan és valós összefüggéseiben tájékoztassuk a nézőinket. Pénteken visszaidézzük a nagyobb csatákat, mint az Azovsztal elfoglalása, az Északi Áramlat felrobbantása vagy a Lengyelországba csapódó rakéta. Részletesen megvitatjuk a szankciók bevezetését, hatásait, az újabb szankciós csomagokat. Szó lesz a humanitárius katasztrófáról, a határon túli magyarok helyzetéről és a menekülőkről is.” 

 

– emelte ki Velkovics Vilmos, a Hír TV főszerkesztője. 20.30-tól mutatják be Papp Ágota menekültekről szóló riportfilmjét: Menekülés az életért címmel. 

A Karc FM is külön háborús tematikával készül.

 

„Az orosz–ukrán háború kirobbanásának pillanatától fogva, egy éve a Karc FM munkatársai megfeszített erővel, állandó breaking news helyzetben dolgoznak. Marosi Antal kollégánk számtalan alkalommal vett részt humanitárius akciókban, ő fog beszámolni élményeiről. Az elmúlt évben az Ukrajnával foglalkozó tartalmaink rendszerint a leghallgatottabbak és legnézettebbek között voltak, éppen ezért az évfordulón is méltóképpen dolgozzuk fel a témát. A legfontosabb történések mellett a jövőről is sok szó lesz majd” 

 

– mondta Pelyach Gergely, a Karc FM főszerkesztője.

Borítókép: Donyecki terület (Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.