Szánthó Miklós: Az antifákra a törvény teljes szigorával kell lesújtani

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint tűrhetetlen, hogy antifa aktivisták hátulról támadva, viperával vernek félholtra egy embert.

Magyar Nemzet
2023. 02. 12. 20:22
antifa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Az ilyesmi tűrhetetlen, a videófelvételek alapján − melyen például „antifa” aktivisták hátulról támadva, viperával vernek félholtra egy embert − alávaló és aljas, melyre a törvény teljes szigorával kell lesújtani − írta legújabb Facebook-bejegyzésében Szánthó Miklós. 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója felidézte, az elmúlt napokban Budapesten magukat antifasisztának nevező kommunista csőcselék és szélsőjobbos társaik egymást provokálva vandál utcai erőszakkal verik egymást, egyes esetekben teljesen gyanútlan járókelőket.  Kifejtette, Magyarországon zéró tolerancia van a szélsőségekkel szemben, legyen az akár jobb-, akár baloldali. 

A mostani ribillió célja viszont egyértelmű: lehetőséget adni a New York Timesnak meg a Frankfurter Allgemeinénak, hogy bemutathassák, Magyarországon szélsőséges anarchia tombol, „Orbán rendszerében” random verik az embereket az utcán (ilyesmik nálunk igazából 2006 őszén történtek, az USA-ban vagy Németországban viszont a radikálisok utcai gyújtogatásai, összecsapásai heti jelenség) 

− írta Szánthó Miklós. A főigazgató szerint ugyanezt a célt szolgálta Szabó Albert vagy Bácsfi Diána tizenöt perces „hírneve” a 90-es vagy a 2000-es évek elején. Hozzátette: a szélsőjobb és szélsőbal, valamint az őket felhasználók célja azonos: aláásottnak láttatni a külvilág szemében az egyébként létező hazai politikai és társadalmi stabilitást. 

Ne üljünk fel a provokációnak, a köznyugalom szándékos, gyanúsan előre megfontoltnak tűnő megzavarásának! 

− zárta gondolatait az igazgató.

Borítókép: Képernyőfelvétel az incidensből (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.