Tovább romlik a helyzet Budapesten, péntektől még több helyen dugul be a főváros

Újabb lezárással kell számolniuk az ingázóknak.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 02. 27. 13:31
null
Budapest, 2022. január 1. A Népligeti felüljáró az Üllõi út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. Sok más budapesti átkelõhöz, hídhoz hasonlóan a Népligeti felüljáró is több éve vár a felújításra. Állapota annyira leromlott, hogy január 1-tõl a 12 tonnánál nehezebb jármûvek nem is hajthatnak már fel rá, valamint az eddig itt közlekedõ autóbuszok, így a reptéri a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2-es terminálja között közlekedõ 100E jelzésû autóbuszjárat is a Népligeten keresztül halad. A személygépjármûvek továbbra is biztonságosan használhatják a közlekedési létesítményt. A háttérben a Semmelweis Egyetem (SOTE) Nagyvárad téri Elméleti Tömbje. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan március 3-án, pénteken lépnek abba a szakaszba a népligeti felüljáró állapotfelméréséhez kapcsolódó munkálatok, amelyekhez már elengedhetetlen a forgalom korlátozása – számolt be a Világgazdaság a Budapest Közút tájékoztatása alapján. 

Péntektől ugyanis részleges lezárás lép életbe az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződése fölötti felüljárón.

Ez pontosan azt jelenti az eddigi információk alapján, hogy a hídon a városközpont irányába csak egy sávon lehet majd haladni, a városközpontból kifelé viszont mindkét forgalmi sáv járható lesz. 

A korlátozás akár júliusig is eltarthat. 

Beszámolnak arról is, hogy a felüljáró napi forgalma hozzávetőlegesen 15 ezer jármű irányonként, ami azt jelenti, hogy összességében egy nap alatt a hídon csaknem 30 ezer jármű halad át. Érdemes szem előtt tartani, hogy a lezárás a befelé tartó közlekedést sújtja, ami azt jelenti, hogy azoknak kell plusz időt számolni az ingázásra, akik a városközpont irányába szeretnének haladni. 

A külső sávot nagyjából 200 méter hosszan zárják le, a pénzverde előtti résznél, azonban a Budapest Közút szerint előzetesen nem állapítható meg a forgalom átrendeződésének pontos mikéntje, azonban a lap megjegyzi, hogy valószínűleg az Üllői úton észak felé tartó forgalom egy része a felüljáró helyett a Könyves Kálmán körúton folytatja útját, emiatt az Üllői úton a reggeli és a délutáni csúcsban lehet számítani nagyobb sorképződésre, a forgalom lassulására.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a főváros vezetése szerint márciusig minden közlekedő biztonságosan mehet át a tragikus állapotú felüljárón, illetve arról is, hogy Karácsony Gergely kabinetfőnöke miképpen magyarázkodott a népligeti felüljáró vizsgálatának csúszása miatt.

Borítókép: a népligeti felüljáró (Fotó: MTVA/Róka László )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.