időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

„A kitüntetés nemzetmegtartó erőt jelent”

Harangozó Éva
2023.03.14. 14:36 2023.03.15. 12:40
„A kitüntetés nemzetmegtartó erőt jelent”

.

 – Bár sok minden eltűnik, az igazi teljesítmény maradandó 

– emelte ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a karmelita kolostorban, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje és Magyar Érdemrend lovagkeresztje díjak átadásának alkalmából. 

Mint fogalmazott: megmarad a teljesítmény és ezáltal nemzetmegtartó erőt jelent. Szerinte a magyarok sokszor nem bíznak eléggé magukban. – Ahhoz, hogy szerethessük önmagunkat, ahhoz ismerni kell a nagy teljesítményeket, amelyekre büszkék lehetünk és ez jelenti a megtartóerőt, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

Mint kiemelte, az emberiség mindig úgy érezte mindig, hogy a rendkívüli teljesítményeket el kell ismerni és látható jellel kell ellátni, ami életpéldát jelent. Semjén Zsolt beszédében kiemelte: a kitüntetés annak is jó, aki adja, 

de a legfontosabb és a kitüntetés lényege maga a nemzeti közösségnek jó, mert megtartóerőt jelent. 

 

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozza többek között Csallóközi Zoltán rendezőnek, forgatókönyvírónak, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tagjának, aki a magyar egyház-és politikatörténeti hagyományok ápolása mellett a kommunizmus áldozatai emlékének megőrzését is szolgáló sokrétű tevékenységének elismeréseként.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott L. Simon László, mint az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi magyar kiállítása kurátora a fenntartó magyar vadgazdálkodás nemzetközi hírnevének öregbítéséért tett erőfeszítéséért, valamint a világkiállítás lebonyolításában vállalt szerepe elismeréseként.

Fotó: Mirkó István

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adott át többek között Barlay Bencének, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatójának kiemelkedő iskolavezetői és közösségteremtő tevékenysége, a keresztény nevelés ügyét elkötelezetten szolgáló, több évtizedes pedagógusi pályája elismeréseként.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült többek között Czelter Péter, a West Hungária Bau Kft. területi igazgatója; Cserny Szilvia, az esztergomi Mandulavirág Óvoda vezetője, az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt igazgatója.

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Csernyus Enikő, a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, a Rákóczi Szövetség Szent Imre Középiskolai Ifjúsági Szervezetének vezetője. Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült Nagy Lajos 1956-os szabadságharcos.

 

Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: Mirkó István)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.