A közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben

Az ellenzéki politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 18. 10:21
CSEH Katalin
Budapest, 2021. március 22. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselõje felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben 

– közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda szombaton az MTI-vel.

A közleményben azt írták, elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti keresetét a Fővárosi Törvényszék. A bíróság döntése értelmében az ellenzéki politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket.

A tájékoztatás szerint a baloldali európai parlamenti képviselő a „Már van gyanúsítottja annak az adócsalási botránynak, amelyben a momentumos Cseh Katalin is érintett” című, a hirado.hu oldalon megjelent cikkben, valamint az M1 – Híradó YouTube-csatornáján elérhető videóban foglaltakat nehezményezte.

A Fővárosi Törvényszék alátámasztottnak találta a közmédia véleményét, miszerint 

a Cseh Katalin érdekeltségébe tartozó cégnél büntetőügyben zajlott nyomozás, amelyben gyanúsítás is történt. A bíróság 285 750 forint perköltség, valamint 36 000 forint eljárási illeték megfizetésére kötelezte a képviselőt.

Az ítélet nem jogerős.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője felszólal az Országgyűlésben (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.