Álrendőrt fogtak a valódi rendőrök

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult eljárásban a Győri Rendőrkapitányság munkatársai fogták el azt a 41 éves győrszentiváni férfit, aki rendőrnek adta ki magát, és több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.

2023. 03. 29. 14:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álrendőrt fogtak el a rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítésének köszönhetően. Nemcsak a főbérlője előtt, de még egy társkereső oldalon is rendőrnek adta ki magát egy 41 éves győrszentiváni férfi.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított büntetőeljárást a Győri Rendőrkapitányság csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt egy 41 éves férfival szemben, aki 2022. december 16-án Koroncón, a Rákóczi Ferenc utcában egy házat vett bérbe. 

Az álrendőr áligazolványa. Forrás: Police.hu

Az albérlettel kapcsolatos ügyintézés során a bérlő magát rendőrnek adta ki, és a későbbiek során is több alkalommal a rendőrségi kollégáira hivatkozott.  A főbérlő – miután a győrszentiváni férfinak többhavi albérleti és rezsidíj-elmaradása volt, annak kifizetésével a sértettet folyamatosan hitegette, de azt nem egyenlítette ki – a szerződést felbontotta.

A bérlő kiköltözését követően az ingatlan tulajdonosa észlelte, hogy a házból több tárgy eltűnt, illetőleg a feltételezett elkövető az ingatlanból több dolgot – az ő engedélye és hozzájárulása nélkül – eladott, elvitt, illetőleg megrongált, ezzel a sértettnek összesen körülbelül egymillió forintos kárt okozott.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai március 27-én a késő délutáni órákban győrszentiváni lakóhelyén elfogták a 41 éves elkövetőt, majd a rendőrségre történő előállítását követően őt csalás vétsége, lopás bűntette és rongálás vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Borítókép: Valódi rendőrök és az NVSZ munkatársai fogták el az álrendőrt (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.