Csöbör Katalin: Ne szóljanak bele Magyarország ügyeibe

A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte, hogy hazánk érdekei átnyúlnak a határokon, amitől azok nemzeti érdekké válnak.

2023. 03. 28. 10:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mi esetünkben a nemzeti érdek a magyar érdeket jelenti – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Csöbör Katalin. A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte: sokan különös módon értékelik a nemzeti érdeket.

– Vannak, akik erre hivatkozva háborút szítanak vagy demokráciaexportba kezdenek. Mások az illegális bevándorlók jogait előrébb valónak tartják saját állampolgáraik érdekeinél – híva fel a figyelmet. A kormánypárti politikus kiemelte, hogy sokan hivatkoznak a szövetségesi rendszerekre. – Magyarországnak lehet érdeke az Európai Unió és a NATO tagság, de ebbő nem következik, hogy minden, ami érdeke az EU-nak vagy a NATO-nak, az hazánknak is az érdeke – tette hozzá.

Szót ejtett arról is, hogy Magyarország lehet úgy is jó szövetséges, hogy vitába száll a partnerekkel. Felhívta a figyelmet, hogy hazánk érdekei átnyúlnak a határokon, amitől azok nemzeti érdekké válnak.

 

– Mi nem szólunk bele mások dolgába, de elvárjuk, hogy mások se szóljanak bele Magyarország ügyeibe 

 

– húzta alá Csöbör Katalin.

Válaszában Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési minisztérium államtitkára megjegyezte, hogy ipar nélkül nincs nemzeti önrendelkezés. – 2010 óta olyan gazdasági eredményeket értünk el, amikre a korábbi évtizedekben nem volt példa – emlékeztetett. Ezek közül kiemelte a munkanélküliség csökkentését.

Borítókép: Csöbör Katalin (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.