Egy idős férfi halt meg a komáromi lakástűzben

Lakástűzben meghalt egy idős férfi Komáromban szombat este – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 04. 21:41
null
20221212 Budapest Lakástűz a Sobieski János utcában Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mukics Dániel közleményében azt írta, szombat este érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés arról, hogy Komáromban kigyulladt egy épület, a Köztársaság úton lévő családi házhoz három járművel vonultak ki a tűzoltók.

A ház felső szintje és a teteje égett, az ott lakó idős férfi pedig az erkélyen rekedt. 

A tűzoltók több oldalról is megpróbálták létrával lementeni, azonban az életét már nem lehetett megmenteni – tette hozzá.

A szóvivő közölte azt is, a tűzoltók egy gázpalackot kivittek az épületből, megelőzve ezzel, hogy az felrobbanjon. Az oltás egy órán át tartott.

A tűz keletkezési körülményeit vizsgálják.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy 

a tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt beszerezni. 

Ez hangos sípolásával még a tűz keletkezésének elején jelez, így van idő kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat – tette hozzá a szóvivő.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Máté Krisztián)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.