El sem tudja képzelni, mi mindent rejt a sötét erdő

Újra indulnak tavasszal a nagy sikerű éjszakai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban. Ezeken, a szokásos nyitvatartási időn kívül, a látogatók az éjszakai életet élő állatok aktivitásával ismerkedhetnek játékos és élményszerű módon, az erdőben.

2023. 03. 31. 10:59
null
Forrás: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a vadaspark hivatalosan bezárja kapuit, sötétedés után újra megnyílik az éjszakai szakvezetésen részt vevőknek – erről tájékoztatott a Budakeszi Vadaspark. A lapunknak megküldött közleményben kiemelték: a szakvezetésen csak előre regisztrált vendégek vehetnek részt, és a két és fél órás séta végére a résztvevők jó hangulatú közösséggé kovácsolódnak össze.

Betekintést nyerhetünk az éjszakai erdő világába Fotó: Budakeszi Vadaspark

Az éjszakai túrákat baráti társaságoknak és olyan családoknak ajánlják, ahol a gyermek hét év feletti és nem fél a sötétben, így a szervezők szerint egészen biztos, hogy kalandos élményben lesz részük.

Az esti alvás miatt sem kell aggódni, mert a szakvezetés késő délutántól kora estéig, nagyjából fél kilencig tart. A programra érdemes felkészülten érkezni, a hátizsákban feltétlenül legyen valamilyen világító eszköz (elem-, vagy fejlámpa), folyadék és meleg öltözet. A programokra csak elővételben válthatók jegyek az interneten

– mutatták rá.

A Budakeszi Vadaspark közölte, hogy az Éjszakai program iránt érdeklődők két szakvezetés közül választhatnak. Az évek óta nagy sikerrel futó, hagyományos Nagyvadak Éjszakáján az éjszaka madarai mutatkoznak be, mint a macskabagoly, a hóbagoly, a fülesbagoly és a kuvik. Majd a Nagyvad körletben a sün, őz, muflon, vaddisznó, dámszarvas, medve, farkas és gímszarvas záróra utáni életével ismerkedhetnek a résztvevők.

A tavaly ősszel nagy sikerrel debütáló Varázslatos állatvilág éjszakai szakvezetés egy Állatijó bemutatóval kezdődik, majd pedig olyan vadasparkban élő állatokat ismernek meg a látogatók, akiket a mesék és mondák varázslatos tulajdonságokkal ruháztak fel. A különleges séta során a vadmacska, sakál, holló, róka, patkányok, nyestkutya, baglyok, galambok, gímszarvas, farkasok és a medve éjszakai életébe pillantanak bele a résztvevők

– sorolták fel.

Borítókép: Sötétedés után teljesen más arcát mutatja az erdő. (Fotó: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.