Embercsempészt és határsértőket fogtak el a rendőrök

Az elfogottak nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és azt sem, hogy jogszerűen érkeztek Magyarországra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 16. 12:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Harminc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható jordán férfit fogtak el a határrendészek Battonya külterületén – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon csütörtökön. A tájékoztatás szerint csütörtökre virradó éjjel a határrendészek egy kisteherautót ellenőriztek, amelynek rakterében 26 embert találtak. 

 

Mint jelezték, a magukat bangladesi, nepáli, indiai és pakisztáni állampolgárnak valló férfiak és nők nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és azt sem, hogy jogszerűen érkeztek Magyarországra.

 

A közlemény kitér rá, hogy közvetlenül az ellenőrzés előtt a jármű vezetőfülkéjéből kiugrott és elfutott egy férfi, a határrendészek a jordán állampolgárt elfogták. A gyanú szerint ő segített a határsértőknek abban, hogy a zöldhatáron át Magyarországra jussanak, illetve a kisteherautóval tovább szállította volna őket, ezért a férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, a 26 határsértő ellen pedig a határrendészet eljárást indított. A rendőrség beszámolója szerint az elfogás helyszínének környékét átkutató rendőrök további négy külföldit találtak, akik személyazonosságukat és a jogszerű magyarországi tartózkodásukat szintén nem tudták igazolni, ezért velük szemben is idegenrendészeti eljárás indult.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Bakondi György a jelenlegi migrációs helyzetről, valamint a bécsi terrorfenyegetettségről szólva ma reggel a közmédiának elmondta: a magyar határon idén már több mint húszezer határsértőt fogtak el, és több mint kétszáz embercsempész ellen indítottak eljárást. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Havran Zotán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.