Ezzel a modern technikával fogja el a NAV a cigarettacsempészeket

Drónokkal szállítva is próbálnak cigarettacsempészek dohányárut bejuttatni az országba, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egészen a légtérig folyamatosan ellenőrzik a zöldhatárt: hőkamerákkal figyelik az eget és a repülési pontokat is feltérképezik, így követik, majd földet érés után begyűjtik az érkező csomagokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 16. 14:06
Bhaktapur, 2020. április 6. Drónnal ellenõrzik a rendõrök a kijárási korlátozás betartását Bhaktapurban 2020. április 6-án. A koronavírus járványa miatt kijárási korlátozás van érvényben Nepálban. MTI/EPA/Narendra Sresztha Fotó: Narendra Sresztha
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV csütörtökön közölte: a légteret is kihasználnák a cigarettacsempészek, jól látható még éjjel is az égen, ahogy a drónok a határszakasz magyar oldalán közelednek.

Járőreik az elmúlt hónapokban több drónberepülést is észleltek, és mintegy háromezer doboz adózatlan cigarettát gyűjtöttek össze

 – írták.
A legutóbb Tiszamogyorós térségében bukott le egy bűnözői csoport. 

A hőkamerák segítségével már a levegőben észrevettek a járőrök egy csomagszállító drónt, majd azt is látták, ahogy egy ember több dobozt összeszedett a földről.

Ebben az esetben 750 doboz, 1,6 millió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök.
Hozzátették: 

az elmúlt három évben tizenhárom esetben akadályozták meg a NAV járőrei a drónos csempészeket és több mint tizenhatezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le.

A NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik, és a rendőrséggel együtt már a levegőben is óvják a beérkező csempészárutól a magyar határszakaszt – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Narendra Sresztha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.