Felújították a búcsúszentlászlói templomot

Soltész Miklós: Mutassuk meg a fiataloknak a zarándokhelyeket!

2023. 03. 19. 16:08
SOLTÉSZ Miklós
Felújították a katolikus templomot Búcsúszentlászlón Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországon ma több mint 230 ezer gyerek jár egyházi iskolába – közülük közel 120 ezren katolikus intézménybe –, akiknek érdemes volna megmutatni azokat a búcsújáró és zarándokhelyeket, amelyek az elmúlt évtizedben megszépültek – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a zalai Búcsúszentlászlón. 

Soltész Miklós a katolikus templom befejezett belső felújításának kapcsán tartott liturgián azt mondta: ha az egyházi vezetők, a nagyszülők, a szülők és a hitoktatók megmutatják a gyerekeknek ezeket a helyeket, amelyek élménye annak idején nekik is megadatott, 

akkor a következő nemzedékkel nem lesz gond.

– Sokan panaszkodnak, hogy a fiatalokat nem lehet megszólítani, de ha megmutatjuk nekik az ország zarándokhelyeit, akkor ezeknek a fiataloknak olyan közösségi élményben lesz részük, ami továbbviszi a kereszténységet, a hitet, a krisztusi tanítást – vélekedett az államtitkár. 

Magyarországon szabad a vallásgyakorlás

– Mindenki láthatja, tapasztalhatja, hogy milyen módon üldözik máshol, tőlünk nyugatabbra és keletebbre is a kereszténységet – fogalmazott. – Most, amikor Magyarországon nem kell attól félni, hogy támadás ér bárkit, aki megvallja keresztény hitét, mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását, 

óriási lehetőség előtt állunk, ami egyben felelősség is – hangsúlyozta Soltész Miklós. 

Az államtitkár hozzátette: most lehetőségünk van arra, hogy visszaadjuk, amit ezer évvel ezelőtt Szent István királyon keresztül megkaphattunk: a kereszténység felvételét. – Ha ezt a hitet visszaadjuk más országoknak, más nemzeteknek, akkor teljesítettük keresztényi kötelességünket. 

Borítókép: Soltész Miklós a felújított templomban (Fotó: Katona Tibor/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.