Furcsa nyilatkozatot adtak a feministák Gyurcsányról

Reagáltak Orosz Anna momentumos politikus gyomrának görcsbe rándulására is.

2023. 03. 08. 17:28
null
Orosz Bernadett tartott előadást a Patnet jogvédő szolgálattal, mely egy tanulmányban részletezte az itthoni joggyakorlatot és nők bántalmazásával kapcsolatos hibákat, hozzáállást. Györfy Judit Sponz Julia Fotó: Zsolnai Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főzés közben értük utol Spronz Júliát, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott feminista Patent Egyesület sajtósát, legalábbis az egyesület honlapján a „sajtókapcsolat” felirat alatt az ő neve és telefonszáma van megadva. Mikor feltettük neki kérdésünket arról, hogy mennyire tekinti abúzusnak a Gyurcsány-ölelést, a következőt mondta: 

Szerintem én nem vagyok sajtós igazából, de ha esetleg ez lenne a titulusom, amit kétlek, akkor egy olyan furcsa sajtós vagyok, akinek nincs televíziója és fogalmam nincs róla, hogy ön most miről beszél. Szóval egy picit képbe kéne kerülnöm ahhoz, hogy kommentálni bírjak bármit is.

Amikor felvetettük neki, hogy a honlapon a sajtókapcsolatnál az ő telefonszáma van megadva, azt felelte: 

Igen, szerintem én vagyok a kapcsolatember, de ettől függetlenül még nem igazán követem ezeket az eseményeket, szóval nem tudom kommentálni, mert nem tudom, hogy miről van szó, de szívesen megnézem, hogy mi ez az abúzus eset.

Mikor felidéztük Spronz Júliának Orosz Anna mondatát arról, hogy a Gyurcsány-ölelés láttán görcsbe rándul a momentumos politikus gyomra, az előtte önmagában kételkedő sajtós azt mondta: 

Nekem nem ettől rándul görcsbe a gyomrom őszintén szólva, ezt látatlanban mondom, viszont elég sok minden görcsbe rándítja, de szívesen megnézem ezt a képet.

Mikor azt kérdeztük, hogy az ügyről érdemben ki tudna nyilatkozni az egyesületnél, azt az ígéretet kaptuk, hogy megkérdezi a kollégáit, hátha valaki tudja, miről van szó, de ez idáig még nem kaptunk tőlük reakciót. 

Nőnap van, és olyankor mi elég elfoglaltak vagyunk

– tette hozzá. A telefonhívás végén még azt is megjegyezte, hogy őszintén hálás lenne, ha más témában is kérdeznénk a nők elleni erőszakra vonatkozó véleményét, mert akkor rögtön úgy érezné, hogy valóban ez a téma érdekel minket.

Borítókép: Spronz Júlia (balra) a Patent Egyesület kutatásának bemutatóján (Forrás: Patent Egyesület Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.