időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo
A titkosszolgálat leleplezte a szívtelen bűnözőket

Gondozottjait fosztotta ki egy idősápoló

Szemán László János
2023.03.14. 11:58 2023.03.14. 12:11
Gondozottjait fosztotta ki egy idősápoló

Végtelenül szomorú, hogy vannak olyan emberek, akiknek az a foglalkozása, hogy rászoruló embereknek segítsenek, azonban ők kihasználják a helyzetüket és meglopják őket. Így tett az az 54 éves nő is, aki férfi társával együtt egy 91 éves nőről és annak 65 éves, mozgásában korlátozott fiáról gondoskodott, miközben rendszeresen pénzt lopott tőlük.

Olyan személyek ellen emeltek vádat, akiknek bár foglalkozásuk, hogy rászoruló embereknek segítsenek, azonban ők kihasználják a helyzetüket és meglopják őket. Így tett az az 54 éves nő is, aki férfi társával együtt egy 91 éves nőről és annak 65 éves, mozgásában korlátozott fiáról gondoskodott, miközben rendszeresen pénzt lopott tőlük.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak köszönhetően mindkettőjüket elfogták, és a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést indítványozott velük szemben a vádiratban. 

 

Elfogták a nő gyanúsítottat (Fotó: NVSZ)

Az ügy részleteiről a Fővárosi Főügyészség számolt be. 

 

A vádirat lényege szerint a nő 2021 nyarától házi idősgondozással foglalkozott Budapesten, egy 91 éves nőről és annak 65 éves, mozgásában korlátozott fiáról is gondoskodott. A vádlott heti egy alkalommal takarított a sértettek V. kerületi lakásában, valamint az ellátásukban is segédkezett. A vádlott és a sértettek között egy idő után bizalmi viszony alakult ki, amelynek során a vádlott tudomására jutott, hogy az idős nő és fia nagyobb összegű készpénzt tart a lakásban.

A lopott készpénz egy része (Fotó: NVSZ)

A nő ekkor már hosszabb ideje szoros bizalmi kapcsolatban állt társával, egy 48 éves férfival, aki megkérte őt arra, hogy lopja el a sértettek pénzét. A nő ezt követően 2022. április–június között rendszeresen, nyolc különböző alkalommal összesen 315 000 forintot vett el a sértettektől. A pénzből tettenéréssel 40 000 forint térült meg, a többit a vádlottak közösen elköltötték vagy megosztották egymás között.

 

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség az elkövetőket − a férfit mint felbujtót − két rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést indítványozott a vádiratban.

Borítókép: az NVSZ felderítése alapján fogták el az idősápolókat (Fotó: NVSZ)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.