Húsz percig volt felügyelet nélkül a medencébe fulladt kislány

A hatóságok a nyomozás érdekeire való tekintettel azt sem árulták el, hogy ki volt a gyermek kísérője a fürdőben.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 18:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tragédia a lutzmannsburgi (locsmándi) Sonnentherme termálfürdőben történt múlt vasárnap. A Kronen Zeitung információ szerint a kislány a hatéves testvérével, apjával és annak kísérőjével érkezett a fürdőbe. 

A szemtanúk beszámolója alapján a felnőttek 20 percre kimentek dohányozni, amely időre felügyelet nélkül hagyták gyermekeiket.

Egy fürdőző vette észre, hogy egy ötéves kislány teste élettelenül lebeg a víz felszínén, azonnal kihúzta a gyermeket a medencéből, sikeresen újra is élesztették a jelen lévő orvosnak köszönhetően, majd mentőhelikopterrel az egyik bécsi kórházba szállították – olvasható a Termálonline oldalán.

Vasárnap azonban feladta a kislány szervezete a küzdelmet, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A hatóságok a nyomozás érdekeire való tekintettel még azt sem árulták el, hogy ki volt a gyermek kísérője a fürdőben. Jelenleg a biztonsági kamerák elemzése folyik – írja az osztrák oe.24 nevű hírportál. 

A fürdő vezetősége közleményben tudatta, hogy mélyen megérintette őket ez a tragédia, és szeretnék ezúton is kifejezni mély együttérzésüket a fiatal áldozat családjának és barátainak.

A magyarországi fürdőkben is gyakran előfordulnak hasonló esetek.

Két éve nyáron egy felügyelet nélkül hagyott hétéves kisfiú mászott át a gyerekmedencéből a gyógymedencébe, ahol megfulladt. Nem sokkal később pedig egy négyéves kisgyerek – szintén szülői felügyelet nélkül – elmerült az élményfürdő medencéjében, akinek az életét a jelen lévő úszómester mentette meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.