Ismét összefogást akar az MSZP

A megszűnés szélén táncoló párt újabb polgármesterek támogatását jelentette be.

Magyar Nemzet
2023. 03. 04. 14:03
Kunhalmi Ágnes egy fővárosi demonstráción 2019-ben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újból előszedi az egyszer már megbukott előválasztás ötletét az MSZP. Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke szombaton online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon továbbra is az előválasztás rendszerét javasolja az MSZP azokon a helyeken, ahol nem tudnak megállapodni a legjobb jelöltről.

Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, mivel 2024 tavaszán egy napon rendezik meg az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat, szerinte el kell kerülni a Fidesz csapdáját, így időben felkészülniük az önkormányzati választásokra, ezért összefogásra van szükség. Ez ügyben már levelet is írtak a többi ellenzéki pártnak.

Mint fogalmazott:

Együttműködésre vagyunk kényszerítve, hiszen semmi olyan dolog nem változott, ami azt tenné szükségessé, hogy az ellenzéki pártok külön induljanak.

Hozzátette, hogy akik korábban átléptek másik pártba, de azt megelőzően az MSZP színeiben nyertek mandátumot, azokat csak úgy tudja támogatni a párt, ha az előválasztáson újra nyerni tudnak. Az MSZP a korábban megnevezett 16 jelölt mellett Kunhalmi Ágnes most öt új polgármesterjelöltet biztosított a támogatásáról: Érden Csőzik László polgármestert, Óbudán Török Ottót, Esztergályhorvátin Brunner Tibort, Ajkán Schwarz Bélát, Alsógagyon pedig Takács László polgármestert.

 

Borítókép: Kunhalmi Ágnes egy fővárosi demonstráción 2019-ben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.