Jelentősen megnőtt a 444 pénzügyi forgalma a választások előtt

– Egy kampányhoz pénzre és humánerőforrásra van szükség. A 444 mindkettőből kapott bőven a választások előtt – állapította meg tényfeltáró cikkében a Tűzfalcsoport. A portál szerint ugyanakkor Soros György diverzifikálja a támogatásait, s a 444 konkurenseinek, így például a Telexnek vagy a Partizánnak is szerez támogatókat befolyásának köszönhetően.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es választások külföldi hátterének teljes körű feltárása még várat magára, azonban ahogy egyre mélyebbre ásunk a Soros-féle média- és NGO-birodalomban, úgy egyre több összefüggésre bukkanunk – írta meg a Tűzfalcsoport. 

444, gulyás
A Tűzfalcsoport szerint Soros már nem elégedett a 444-el, így diverzifikálja a támogatásait. Többek között a Partizán is kaphatott támogatást. Fotó: Havran Zoltán

Mint kifejtik,

az Amerikából és Svájcból érkező kampánypénzeken túl az amerikai baloldal, élén Sorossal, a teljes magyarországi hálózatát is mozgósította a 2022-es választási kampány során a baloldali jelöltek mellett.

A portál megjegyzi: egy kampányhoz pénzre és humánerőforrásra van szükség. Soros médiabirodalmának egyik legrégebbi lapja, a 444 mindkettőből kapott bőven. A 2021-es pénzügyi beszámoló és személyügyi kimutatások jól megmutatják, hogy miképp készültek a választásokra Uj Péterék. Nemrég maga a partizános Gulyás Márton ismerte be, hogy anyagi támogatást kaptak Sorostól. Korábban a Telex jött elő azzal, hogy komoly pénzügyi segítséget kapnak Amerikából, pontosabban az amerikai baloldal által vezetett külügyminisztériumtól. A Tűzfalcsoport szerint mindkét fejlemény egy irányba mutat: Soros nem feltétlenül elégedett a 444-gyel, ezért diverzifikálja a támogatásait, illetve befolyásának köszönhetően szerez támogatókat olyan viszonylag új médiaprojektnek számító 444-konkurens lapoknak is, mint a Telex.

 

Felduzzadt a 444 szerkesztősége 

A pénzügyi beszámolókat böngészve az a legszembetűnőbb, ahogy a 444 elkezdte felduzzasztani a szerkesztőségét. 2020-ban még viszonylag kis szerkesztőséggel működtek, mindössze 39 munkatárs dolgozott a lapnál. Ezzel szemben 2023 januárjára ez a szám már elérte a 60 főt.

A pénzügyi és a személyi forgalom is jelentősen megugrott a lapnál. Fotó: Tűzfalcsoport

A 444 pénzügyi forgalma is hasonlóan megugrott. 2020-ban még 600 millió forintnyi forgalmat bonyolítottak le, míg 2021 végére ez a szám elérte a 847 millió forintot. Ez a pénzügyi növekedés a koronavírus-járvány tetőzéskor történt, amikor minden másnap azzal riogattak, hogy ha azonnal nem állítjuk le az ország gazdaságát és nem zárkózunk be a lakásunkba, akkor végünk. − Ők mindenesetre szépen megszedték magukat − jegyzi meg a portál.

A 444 emellett Brüsszelből is kap támogatást. 

Egy 2020-ban kiírt, több száz milliós „pályázatot” nyertek el, amely keretében 2022-ban és 2023-ban Brüsszelnek tetsző videókat kell gyártaniuk. A projekt célja az volt, hogy a fiatalokat vonják be videók, podcastek, események és közösségi médiaplatformok révén. A támogatás állítólag főleg a 16–30 éves korosztályt célozta meg Facebookon, Youtube-on, Instagramon, Twitteren, TikTokon, Vimeón, Europodon és Spotify-on keresztül. De ha kicsit alaposabban utánamegyünk, akkor azt látjuk, hogy azokat a videókat, amelyeket a 444 készít a brüsszeli támogatás alatt, szinte egyáltalán nem nézi senki. 

Mintha nem is a nézettség lenne a cél, hanem hogy bezsebeljék előre a támogatást.

A fenti tényekből a portál megállapítja, hogy a 444 Soros Médiafejlesztési Befektetési Alapján túl máshonnan is kapott pénzt, és az is egyértelmű, hogy nem várnak el nagy eredményt a pénzükért cserébe a brüsszeli adakozók. 

A teljes cikket itt olvashatja.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.