Jól vizsgázott az új ügyeleti rendszer

Az első nap tapasztalatai azt mutatják, hogy jól működik az új ügyeleti rendszer Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is – tájékoztatta az MTI-t az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 02. 18:15
GYÕRFI Pál
Budapest, 2020. május 6. Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje beszél az egészségügyi dolgozóknak felajánlott méz átadásán, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport sajtótájékoztatóján Budapesten, az Országos Mentõszolgálat Fõigazgatósága udvarán 2020. május 6-án. A segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrármarketing Centrum 2000 kilogramm mézet ajánlott fel az egészségügyi dolgozók számára. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyeleti alapellátást Hajdú-Bihar vármegye után március 1-jétől Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is az új, egységes rendszer biztosítja a betegeknek – emlékeztetett Győrfi Pál szóvivő.

Az első napon a két vármegye 21 telephelyén 16 és 22 óra között, vagyis a háziorvosi ügyeleti időszakban 139 beteget láttak el. Ez átlagosan helyenként és óránként egy ellátást jelent. Éjszaka, 22 és 8 óra között a sürgősségi ügyeleteken 25 betegellátást regisztráltak, telephelyekre bontva átlagosan 2,77 eset történt a tíz óra alatt.

Győrfi Pál a részletes adatokról azt mondta: Győr-Moson-Sopron vármegyében 51 ellátási esemény volt az első napon, ezek közül hét beteget láttak el a 22 óra utáni időszakban. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 113 ellátási eseményt jegyeztek fel, 16 és 22 óra között 95 beteget láttak el, 22 óra után pedig 18-at. Hajdú-Bihar vármegyében 57 esetről számoltak be, ebből tíz esett az éjszakai idősávra.

A három vármegyében több mint 470 telefonhívás érkezett a 1830-as ügyeleti számra az elmúlt 24 órában.

Borítókép: Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.