időjárás 28°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Karambol a 32-esen, beindult a reggeli torlódás a fővárosban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, Rendőrség
2023.03.22. 07:53 2023.03.22. 08:25
Karambol a 32-esen, beindult a reggeli torlódás a fővárosban

Erősödik a reggeli forgalom szerdán a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak a főváros felé

  • az M3-as autópályán az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól
  • a 31-es főúton Mendétől
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól.

A 32-es főúton, Jászfényszaru és Pusztamonostor között két személyautó karambolozott. A 13-as kilométernél teljes útzár van érvényben. A forgalmat helyben terelik el. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a jászberényi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota előtt az erős tranzitforgalom miatt öt kilométeres a kilépő kamionsor – számolt be az Útinform.

 

Építés és javítás az utakon

A 441-es főúton Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as kilométernél félpályás korlátozás van érvényben, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Torlódik a forgalom. Kecskemét felé már a városközponttól hosszú kocsisorban kell araszolgatni.

Az M30-as autópályán, Miskolc elkerülő szakaszán a Sajó-híd javítási munkálatai miatt a Tornyosnémeti felé vezető oldalon a 28-as és a 29-es kilométer között csak a belső sáv járható.

Pest vármegyében, Érden, a Törökbálinti úton az Iparos utca és a Felsővölgyi úti kereszteződések közötti szakaszon csomópont-építési munkákat végeznek. Az Iparos utcai körforgalom és a Szövő utca között az utat egyirányúsították, csak Törökbálint felé lehet igénybe venni. A Törökbálint felől érkezők a környező utcákban tudnak kerülni. A Szövő utca és a Takács utcák között pedig jelzőlámpás irányítással a forgalom irányonként, egy sávon, váltakozva halad. A teljes útszakaszon hét és fél tonnás súlykorlátozást is bevezettek, és mivel a környező önkormányzati utcákban is hasonló korlátozás van érvényben, ezért a hét és fél tonnánál nehezebb járművek az M7-es autópályán tudnak kerülni.

Építési munka miatt lezárták a felhajtó ágat az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban. Kerülni a 108-as kilométernél, a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.

A további útépítési és útjavítási munkálatokról itt talál részletesebb információt.

 

Forgalmi változások Budapesten

Szerdán filmforgatás és labdarúgó-mérkőzés miatt forgalomkorlátozásokat jelentett be a rendőrség Budapest VI., VII., VIII. és XIV. kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kérte a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Borítókép: illusztráció (MTVA/Jászai Csaba)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.