időjárás 20°C Magdolna 2023. május 29.
logo

Kubatov Gábor: Akik visszasírják a kommunizmust, elképzelni sem tudják, hogy milyen a diktatúra

Magyar Nemzet
2023.03.25. 11:00 2023.03.26. 10:14
Kubatov Gábor: Akik visszasírják a kommunizmust, elképzelni sem tudják, hogy milyen a diktatúra

„Pontosan ezen a napon, 33 évvel ezelőtt volt az első szabad választás Magyarországon. Emlékszem, sokan közülünk, akik a kommunista diktatúra időszakában nőttünk fel, attól tartottak, ez a nap soha nem jön majd el” – írta Facebook- bejegyzésében Kubatov Gábor.

A Fidesz alelnöke szerint „azok, akik most »visszasírják« a kommunizmust, elképzelni sem tudják, hogy milyen a diktatúra, az elnyomás, amikor a lelked is megnyomorítják. 

Soha nem tudhattuk, hogy ki a besúgó, a beépített ember, ezért senki nem mert őszintén beszélni. Bár Magyarország a »legvidámabb barakknak« számított, a félelem, az állandó rettegés szinte kézzelfogható volt még a 80-as évek második felében is. Azt gondolom, hogy több mint három évtized után most a valódi rendszerváltás részesei lehetünk, hiszen az MSZMP utódpártja, az MSZP 1,5 százalékon áll. Gyakorlatilag megszűnt létezni. A pártállam szócsöve, a Népszabadság már a múlté. Szabadság van és béke” – írta.

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: Mandiner/Földházi Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.