Kubatov Gábor: Akik visszasírják a kommunizmust, elképzelni sem tudják, hogy milyen a diktatúra

A Fidesz alelnöke emlékeztetett: a félelem, az állandó rettegés szinte kézzelfogható volt még a 80-as évek második felében is.

Magyar Nemzet
2023. 03. 25. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pontosan ezen a napon, 33 évvel ezelőtt volt az első szabad választás Magyarországon. Emlékszem, sokan közülünk, akik a kommunista diktatúra időszakában nőttünk fel, attól tartottak, ez a nap soha nem jön majd el” – írta Facebook- bejegyzésében Kubatov Gábor.

A Fidesz alelnöke szerint „azok, akik most »visszasírják« a kommunizmust, elképzelni sem tudják, hogy milyen a diktatúra, az elnyomás, amikor a lelked is megnyomorítják. 

Soha nem tudhattuk, hogy ki a besúgó, a beépített ember, ezért senki nem mert őszintén beszélni. Bár Magyarország a »legvidámabb barakknak« számított, a félelem, az állandó rettegés szinte kézzelfogható volt még a 80-as évek második felében is. Azt gondolom, hogy több mint három évtized után most a valódi rendszerváltás részesei lehetünk, hiszen az MSZMP utódpártja, az MSZP 1,5 százalékon áll. Gyakorlatilag megszűnt létezni. A pártállam szócsöve, a Népszabadság már a múlté. Szabadság van és béke” – írta.

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: Mandiner/Földházi Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.