Leszakadt faágak, kidőlt fák nehezíthetik a közlekedést

Szombat reggeli közlekedési információk.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Útinform2023. 03. 11. 8:21
null
Kondorfa, 2023. február 4. Viharban kidõlt fa az úton a Vas vármegyei Csörötnek és Kondorfa között 2023. február 4-én. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árokba csapódott egy gépkocsi a Rém és Felsőszentiván közötti úton, a jánoshalmi elágazás közelében. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. 

A balesethez többek között mentőhelikopter is érkezett, az érintett útszakaszt lezárták.

Karambolozott egy személyautó és egy robogó Debrecenben, a Böszörményi úton. A balesetnél a város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést. Az egység áramtalanította a robogót.

Az Útinform figyelmeztet, hogy az 52-es főúton, a 10. kilométernél, Kecskemét közelében egy korábban balesetet szenvedett kamion műszaki mentése miatt a fél útpályát lezárták.

A 31-es főúton Sülysáp belterületén, a 42. kilométernél új csomópontot alakítanak ki, a fél útpályát lezárták.  A 83-as főúton Győrszemere közelében, a 61. kilométernél új csomópontot építenek, a félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán a Csanádpalota határátkelő előtt, az erős tranzitforgalom miatt öt kilométeres a kilépő kamionsor.

A leszakadt faágak eltávolítása miatt időszakos forgalomkorlátozások lehetnek

A reggeli órákban erős, helyenként viharos széllökésekre kell számítani, elsősorban a Dunántúl középső és északi részén, a főváros térségében és a Duna–Tisza-közén. A széllökésekkel érintett területeken fokozott óvatossággal közlekedjenek, mert előfordulhatnak leszakadt faágak, kidőlt fák, amelyek eltávolításának idejére időszakos forgalomkorlátozásokat is bevezethetnek.

Ahogy a Magyar Nemzet megírta, erős széllökések veszélye miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc vármegyére, ahol a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát. 

Markáns hidegfront vonul át az ország fölött, az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, a  legerősebb lökések jellemzően 70-90 kilométer/óra körül várhatók.

 

Borítókép: Viharban kidőlt fa az úton a Vas vármegyei Csörötnek és Kondorfa között 2023. február 4-én (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.