Márki-Zay Péter szerint nem alakul meg májusra a pártja

A bukott miniszterelnök-jelölt szerint azt a 3,5 milliárd forintot, amiből az ellenzék kampányolt, dzsekikre, tollakra, szórólapokra költötték.

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu2023. 03. 27. 12:52
20230122 Hódmezővásárhely Bessenyei művelődési ház Vásárhelyi Művészeti Díj átadása Fotó: Török János TJ Délmagyarország Képen: Márki-Zay Péter polgármester Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tartja valoszínűnek, hogy májusban megalakul a Mindenki Magyarországa Néppárt− jelentette ki Márki-Zay Péter az Indexnek. A hatpárti ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje kifejtette: március 15-ével elindították az előregisztrációt a Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapján. Korábban azt ígérték, hogy majd a párt kezdi el, de ezt azért nem tudják megtenni, mert szerinte bár a Szegedi Járásbíróság jóváhagyta a párt bejegyzését, később a Legfőbb Ügyészség megtámadta. Itt mindenféle hatvan- és kilencvennapos határidők vannak, emiatt még sokáig eltarthat, mire a párt bejegyzése megtörténik. Ugyanakkor a hódmezővásárhelyi polgármester egy hete még úgy nyilatkozott lapunknak, hogy májusban lesz pártalapítás. 

Arra a kérdésre, miszerint a Mindenki Magyarországa Néppártnak miből lesz pénze, a politikus úgy fogalmazott: 

Hál’ istennek, ennek sincs olyan nagy jelentősége Magyarországon, mert mint a tavalyi választási kampány megmutatta: hiába volt kevés pénzünk, még azt sem tudtuk elkölteni.

Mint fogalmazott: azt a 3,5 milliárd forintot, amiből az ellenzék kampányolt, dzsekikre, tollakra, szórólapokra, fizetett hirdetésekre, kampányújságokra, óriásplakátokra, hangszórós autókra, kampánybuszokra és -rendezvényekre költötték. Szerinte azért nem tudtak minden pénzt elkölteni, mert hiába vásároltak volna több óriásplakátot, ha senki nem adott hozzájuk helyet. Hozzátette: Nálunk nyilvánvalóan maradt a külföldi magyar állampolgárok támogatásából, ha nem is sok. 

Tavaly nyáron az elszámolásunk után emlékeim szerint 90 millió maradt, amiből később még több, kampányhoz kapcsolódó költséget fedeztünk: több tízmilliós áfabefizetések, a kampányközpont internet-szolgáltatásának hűségidőre szóló jelentős díjai vagy éppen a kampány során megrongált, megsérült többtucatnyi bérelt autó javításának önköltsége. Az MMM működése mellett támogattuk tüntetések szervezését, egy szeptemberi szabadegyetemet, a civil nemzeti konzultációt, kisebb összeggel pedig a kirúgott tanárokat, a jászberényi választást vagy a választások idején végzett tevékenységükért meghurcolt aktivistáink jogi védelmét is. Hasonló költségekkel idén is számolunk, amikor az összeg minden bizonnyal teljesen elfogy.

− emelte ki Márki-Zay.

Szerinte nem rendszerellenzéki a Demokratikus Koalíció. Ugyanakkor kiemelte: a DK támogatói a leghatározottabb, legharcosabb, legradikálisabb ellenzékiek.

 

A teljes interjút ezen a linken érhetik el.

 

Borítókép: Márki-Zay Péter polgármester (Fotó: Török János /Délmagyarország)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.