Megszólalt a Gyurcsány öleléséből mára kiszabaduló Ráczné: A média zaklatott, nem a pártelnök

Meglepte az országgyűlési képviselőt, hogy a riporterek az ölelésről kérdezték március 15-én. Ráczné nem élte meg abúzusként Gyurcsány gesztusát, de az újságíróknak nem válaszolt.

Forrás: Facebook.2023. 03. 16. 9:23
null
20210924 Székesfehérvár, DK, Gyurcsány, Földesi, előválasztás, kampány. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap Fotó: Fehér Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Válaszolok: nem, nem éltem meg Gyurcsány Ferenc baráti ölelését abúzusnak. De amit ma a Hír TV és a Telex csinált velem utcai üldözésben, érezhetően azzal a céllal, hogy egy újabb kínos lejárató anyag készülhessen rólam, azt valóban zaklatásnak éltem meg!” – írta ma kiadott közleményében a parlamentben az eskütétele után Gyurcsány Ferenc által megölelgetett Ráczné Földi Judit. 

Ráczné és Gyurcsány az elhíresült fotón
Ráczné Földi Judit és Gyurcsány Ferenc az elhíresült fotón

A DK-s politikus a tegnapi, március 15-i eseményeket idézte fel a közösségi oldalán közzétett írásában: „Ahogy megérkeztem a környékre, már jött is elém a propagandasajtó és a színpadig kísért a Hír TV egyik embere, ugyanazt a kérdést hajtogatva megállás nélkül: zaklatásként, abúzusként éltem-e meg Gyurcsány Ferenc elnök úr ölelését a parlamenti eskütétel után?” – mesélte Ráczné Földi Judit.  

Az országgyűlési képviselő leírta, hogy több helyen – ATV, RTL Klub – már nyilatkozott a témában, ezért nem válaszolt a riporter kérdésére. Rácznét azonban a Hír TV érdeklődése nem lepte meg, de ami a rendezvény után történt, az annál inkább. 

„Ezúttal a Telex szegődött a nyomomba, és ugyanazzal a stílussal, ugyanazzal az egy kérdéssel az autóig kísért, kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a Hír TV-s kollégája” – sérelmezte bejegyzésében a DK politikusa.  

Ráczné Földi Judit el sem akarta hinni, hogy ez megtörténik, és szerinte elgondolkodtató, hogy a nemzeti ünnepen, egy héttel az internetet letaroló, ölelésről készült fotók után még mindig erre az esetre volt kíváncsi két médium is. A bejegyzés alapján nem válaszolt erre az egyszerű eldöntendő kérdésre egyik esetben sem, de Facebook-oldalán egy nappal később mégis megadta a választ. 

Borítókép: Ráczné Földi Judit és Gyurcsány Ferenc Székesfehérváron (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.