Megvan a dátum, mikor szavazhat az Országgyűlés a finn és a svéd NATO-csatlakozásról

Március 31-én kerülhet napirendre a NATO-csatlakozás kérdése.

2023. 03. 17. 11:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-frakció részéről megerősítették az Atv.hu-nak, hogy az Országgyűlésben március utolsó napja, 31-e a tervezett dátum a zárószavazásra a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról. Ezzel a kormánypártok betartják azt a vállalást, mely szerint még márciusban szavaznak a ratifikációról. Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Fidesz és a KDNP balatonfüredi frakcióülésén azt kérte a politikusoktól, hogy támogassák a csatlakozást. 

Kocsis Máté a svéd és a finn NATO-csatlakozásról a frakcióülésen elmondta, hogy ezzel kapcsolatban vita van, mivel ezeknek az országoknak a politikusai durván, alaptalanul és közönségesen sértegették Magyarországot, ezért felkérték az Országgyűlés elnökét, hogy küldjön delegációt a két országba a vitarendezés érdekében, ám ez nem jelenti a döntés elhalasztását. – Olyan vélemény is volt a frakción belül, hogy a belépő országok eszkalációt jelenthetnek, a miniszterelnök azonban támogatást kért, az ő álláspontja egyértelmű – ismertette akkor Kocsis Máté. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.