időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Megvan a dátum, mikor szavazhat az Országgyűlés a finn és a svéd NATO-csatlakozásról

Kreft-Horváth Márk
2023.03.17. 11:46 2023.03.17. 11:48
Megvan a dátum, mikor szavazhat az Országgyűlés a finn és a svéd NATO-csatlakozásról

A Fidesz-frakció részéről megerősítették az Atv.hu-nak, hogy az Országgyűlésben március utolsó napja, 31-e a tervezett dátum a zárószavazásra a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról. Ezzel a kormánypártok betartják azt a vállalást, mely szerint még márciusban szavaznak a ratifikációról. Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Fidesz és a KDNP balatonfüredi frakcióülésén azt kérte a politikusoktól, hogy támogassák a csatlakozást. 

Kocsis Máté a svéd és a finn NATO-csatlakozásról a frakcióülésen elmondta, hogy ezzel kapcsolatban vita van, mivel ezeknek az országoknak a politikusai durván, alaptalanul és közönségesen sértegették Magyarországot, ezért felkérték az Országgyűlés elnökét, hogy küldjön delegációt a két országba a vitarendezés érdekében, ám ez nem jelenti a döntés elhalasztását. – Olyan vélemény is volt a frakción belül, hogy a belépő országok eszkalációt jelenthetnek, a miniszterelnök azonban támogatást kért, az ő álláspontja egyértelmű – ismertette akkor Kocsis Máté. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.