Menczer Tamás: A baloldal tönkretette és csődbe vitte az országot

– A válságok alatt sem változott a jelenlegi kormány politikája, mivel nem a munkanélküliséget, hanem a munkahelyek megőrzését támogatják – fogalmazott a parlmanetben Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

2023. 03. 28. 11:18
MENCZER Tamás
Budapest, 2022. október 4. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 4-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európa a háború kitörése óta küzd annak minden szörnyű és negatív hatásával – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Szászfalvi László. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője kiemelte: Brüsszelben be kellene látni, hogy a szankciós politika csúfos kudarcot vallott.

 

– Minden negatív hatás, amit a brüsszeli elit Oroszországnak szánt, Európában következett be 

 

– szögezte le a kormánypárti politikus.

Emlékeztetett, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 2022 tavaszán arról beszélt, hogy a szankciók tönkreteszik az orosz gazdaságot, ellehetetlenítik a hadigépezetet és elhozzák a háború végét. Szászfalvi László szót ejtett arról is, hogy az EU megígérte: a szankciókat nem terjesztik ki az energiaszektorra, ám nem így történt.

 

– A brüsszeli elit még most is görcsösen ragaszkodik a téveszméihez és nem látja be, hogy ami egy év alatt nem valósult meg, azt nem kellene mindenáron erőltetni

 

– húzta alá a KDNP képviselője.

Felhívta a figyelmet, hogy a brüsszeli szankciók felülvizsgálatára, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, az EU-nak pedig az infláció ellen kellene háborút vívnia.

 

– Megfontolt kormányzati intézkedésekkel a szankciók hatása mérsékelhető

 

– ismertette Szászfalvi László.

Válaszában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta: 2010 előtt csak egy válság volt, ami alatt a baloldal tönkretette és csődbe vitte az országot. 

 

– Az Orbán-kormány egyik legfontosabb feladata volt, hogy munkahelyeket hozzon létre. A magyar emberek és a kormány összefogásával a munkanélküliség négy százalékra csökkent a koronavírus-járvány előtt 

 

– hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.

Mint mondta, a válságok alatt sem változott a jelenlegi kormány politikája, mivel nem a munkanélküliséget, hanem a munkahelyek megőrzését támogatják.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.