Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Nem vette észre, hogy elütött valakit, de állítólag segített volna, ha látja, hogy elgázolta a gyalogost

A fiatal sofőr állítása szerint nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost Cegléden. A helyszínt elhagyta, a rendőrök – utasával együtt – felelősségre vonták.

magyar nemzet
Forrás: Police2023. 03. 30. 13:04
sziréna rendőrautó Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállás és segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt egy autós és utasa március 27-én Cegléd belvárosában, ahol egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy helybéli asszonyt. 

A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrök a helyszínen és környékén hasznos adatokat gyűjtöttek be, még aznap rájöttek, hogy kiket kell keresniük, nem sokkal később a kihallgatóban faggatták őket.

A járművet vezető 18 éves férfi elismerte felelősségét, tettét azzal próbálta magyarázni, hogy szélvédője párás volt, éppen csak egy tenyérnyi lyukon látott ki, ráadásul az autóban – ha nem is bömbölve –, de zene szólt. Védekezett, ha észre vette volna, hogy elgázolt valakit, megállt volna segíteni. Hangsúlyozta ezt mellette ülő társa is.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyáregyházi illetőségű P. Bence ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása, utasa, egy 23 éves pilisi férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – tájékoztatott a police.hu.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.