Hosszúra nyúlt egy autós üldözés Pomázon: 24 éves nő próbált menekülni + videó

A nő az autóból kipattanva is tovább menekült.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 08. 12:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pomázi rendőrök egy 24 éves nő nyomába eredtek, aki az egyenruhások többszöri jelzésének ellenére sem volt hajlandó megállni az autójával. 

A gyanúsított nő ráadásul jogosítvány nélkül, vezetéstől eltiltás hatálya alatt akart meglépni. 

Az akciófilmbe illő jelenetek február 5-én reggel Budakalászon kezdődtek, amikor a rendőrök felismerték a 11-es út felé közlekedő autó sofőrjét, akivel szemben már korábban intézkedtek. Ahogyan akkor, most is jogosítvány nélkül, vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé. 

A rendőrök hiába szólították fel a nőt megállásra, az továbbhajtott. Több kapitányság, több egysége egészen Dunakesziig autózott utána, időközben a sofőr érintőlegesen egy szolgálati autónak ütközött, defektet kapott. Ezt követően is kilométereken keresztül menekült a rendőrök elől, az ámokfutás csupán akkor ért véget, amikor lehajtott az útról, és egy árokban állt meg. Ezután még mindig menekülni próbált a nő és az utasa, akik az autóból kipattanva elfutottak. 

A nyomukban lévő rendőrök T. Annát egy lakóparkban érték utol, elfogták, az autó utasát azonban még keresik.

A 24 éves nő a kihallgatásán beismerő vallomást tett, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Felelősségét nem vitatta, elismerte a baleset okozását és azt is, hogy nincs jogosítványa, a vezetéstől korábban eltiltották – közölték. 

A Dunakeszi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya az őrizetbe vett nővel szemben cserbenhagyás vétsége, valamint járművezetés eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, letartóztatását a bíróság 2023. február 8-án elrendelte.

Borítókép: Képernyőfelvétel a rendőrség videójából (Forrás: Police.hu) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.