Cserbenhagyásos balesetben elhunyt a legendás Davide Rebellin

Az olasz kerékpáros 51 évesen távozott, a versenyszerű sportolást csak egy éve hagyta abba.

Magyar Nemzet
2022. 11. 30. 19:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közúti balesetben elhunyt Davide Rebellin, az olaszok visszavonult országúti kerékpárosa. Az olasz média beszámolója szerint az 51 éves sportolót tegnap ütötte el egy kamion Montebello Vicentino közelében, és a baleset következtében azonnal életét vesztette. A gépjármű vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Rebellin a 2008-as, pekingi olimpián ezüstérmet szerzett a mezőnyversenyben, ám később EPO-használat miatt megbukott a doppingvizsgálaton, így megfosztották ötkarikás medáljától. Az olasz bringást korosztálya egyik legjobb egynapos versenyzőjének tartották, a Vallon Nyíl nevű versenyt háromszor nyerte meg, emellett győzni tudott a Liege–Bastogne–Liege-n, a Züri-Metzgetén, a San Sebastián-i egynaposon, valamint az Amstel Gold Race-en is. A körversenyek közül 2001-ben a tirrén–adriain, hét évvel később pedig a Páris–Nizzán diadalmaskodott, a háromhetes viadalokon 1996-ban szerepelt a legjobban: a Giro d’Italián hatodikként, a Vuelta a Espanán hetedikként végzett összetettben.

Rebellin egészen 50 éves koráig aktívan versenyzett, tavaly vonult vissza.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.