Okiratot hamisított az ellenzéki vezetésű Eger aljegyzője

A Fidesz városi frakcióvezetője magyarázatot vár a vármegyeszékhely polgármesterétől.

2023. 03. 18. 10:58
Forrás: Facebook/Oroján Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mirkóczki Ádám egri ellenzéki polgármester a mai napig nem reagált arra, hogy a város aljegyzője okiratot hamisított – erről tett ki bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán a Fidesz helyi frakcióvezetője. Oroján Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy a bíróság Spisák Györgyöt jogerősen elítélte okirat-hamisításért, ami szavai szerint önmagában is elég súlyos ahhoz, hogy az aljegyző méltatlanná váljon a tisztségére. Úgy véli azonban, hogy az ügy körülményei még súlyosabbá teszik az esetet, mert „az aljegyző nemcsak okiratot hamisított, hanem szándékosan megpróbálta félrevezetni a bíróságot a saját ügyében”.

Tette ezt azért, hogy elkerüljön egy húszezer forintos bírságot. S ha valami banánhéj, akkor ez az, hogy az aljegyző azért hamisított magának egy dokumentumot és próbálta meg ezzel becsapni a magyar bíróságot, mert nem akart egy húszezer forintos bírságot kifizetni

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Hozzátette: ha van pitiáner bűnözés, akkor az aljegyző ezt megvalósította. Rámutatott továbbá arra: nem elég, hogy ez megtörtént, de az aljegyző ezt nem is hozta a közgyűlés tudomására. – A polgármester pedig mostanáig nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy tudott-e az aljegyző okirat-hamisítási ügyéről – emelte ki Oroján Sándor. A frakcióvezető a bejegyzésben egyben üzent Mirkóczki Ádámnak, és arról faggatta a polgármestert, hogy mikor kíván erre a kérdésre válaszolni.

A fideszes politikus kérdésünkre kifejtette: a dolog azért is megdöbbentő, mert egy jegyző és egy aljegyző egy településen elvben a törvényesség őre.

– Így ha az okirat-hamisítás miatt jogilag nem is kell felállnia Spisák Györgynek a tisztségéből, erkölcsileg mindenképpen méltatlanná vált arra. S ha ezt az ügyet Mirkóczki Ádám megpróbálta elhallgatni, az egy újabb bizonyíték arra, hogy a polgármester is méltatlan Eger vezetésére – hangsúlyozta Oroján Sándor.

Borítókép: Oroján Sándor megdöbbent a történteken (Fotó: Facebook/Oroján Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.