Összehangolt támadást folytatnak Nagykanizsán a jobboldal ellen

Szervezett akció folyik a fideszes városvezetés és a jobboldal politikusai ellen Nagykanizsán, ahol a települést a jobboldal irányítja, de a közgyűlésben többségben van a baloldal. A támadások színtere leginkább a Facebook, de a Fidesz szerint a közpénzen működő helyi médiacég is a baloldal szekerét tolja. A kép azzal válik teljessé, hogy időnként a közgyűlési üléseket és a közmeghallgatásokat is megzavarják.

2023. 03. 15. 8:28
Az egyik baloldali újságíró kiirtaná a Fideszt Forrás: Mandiner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta átfogó támadás alatt áll Nagykanizsán Balogh László Fidesz–KDNP-s polgármester és a jobboldali képviselőcsoport, a lejáratások színtere elsősorban a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook – erről beszélt lapunknak a Fidesz–KDNP nagykanizsai frakcióvezetője. Szabó Szilárd kifejtette: a támadások még a 2019-es önkormányzati választás kampányában kezdődtek, majd utána állandósultak. Szavai szerint az akciókat a Facebookon elsősorban álprofilokkal hajtják végre, olyanokkal, amelyek mögött ismeretlen személyek állnak, de a lejáratásokba időnként szimpatizánsok is beszállnak, a politikusok ezt azonban a legritkább esetben teszik meg.

A nagykanizsai polgármester három éve állja a támadásokat. Forrás: Facebook/Balogh László

 

Szervezett lejáratás

– Ilyen pocskondiázó lejárató akciókra korábban soha nem volt példa, de ez a támadás mára általánossá vált. Támadják a városvezetést, a fideszes politikusokat, de még a polgármesteri kabinet dolgozóit is. Megírták például az utóbbiak feltételezett politikai hovatartozását úgy, hogy a hivatali munkatársak maguk nem politizálnak. A legtöbbször nem közöltek a nevet, csak körülírták a szereplőket, hogy helyben rájuk lehessen ismerni – mutatott rá Szabó Szilárd.

A politikus kifejtette: azt tapasztalták, hogy egyesével végigmentek minden szereplőn, de azokat, akik élesen vállalják véleményüket és a harcot a helyi baloldallal szemben, megállás nélkül ostorozzák.

 

Mire megy a közpénz?

Szabó Szilárd kitért arra is, hogy a küzdelemben részt vesz a közpénzből működő Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. is.

A 2019-es önkormányzati választás után rendszeresen szerepeltünk az önkormányzati sajtóban, de a polgármester úrral azt vettük észre, hogy messze nem kapunk akkora teret, mint azt a politikai súlyunknál fogva megérdemeltünk volna. Éppen ezért néhány hónap után úgy döntöttünk, nem nyilatkozunk az önkormányzati sajtónak, amit amúgy a baloldali többség által kinevezett ügyvezető irányít

– emelte ki a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető. Hozzátette: nagyon kíváncsiak arra, mire megy el a pénz a cégnél – a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. idei költségvetése 139 millió forint –, mert szavai szerint az elvégzett munka minősége kérdéseket vet fel, miközben az elvileg hetilap egyre ritkábban jelenik meg és egyre kevesebbeket ér el. – Az egész nem több, mint propagandatevékenység közpénzből – tette hozzá.


Botrányos akciók


A baloldal és a hozzájuk köthető szereplők más módon is támadják a nagykanizsai jobboldalt és a város vezetését, legfőképpen Balogh László polgármestert. A legutóbbi közgyűlést is megzavarták. Történt ugyanis, hogy Ferincz Jenő, aki rendszeresen publikál a Népszavában, többször bekiabálással zavarta meg az ülést, legalábbis a viselkedését így értékelte Nagykanizsa első embere. Balogh László többször figyelmeztette a férfit, majd szünetet rendelt el, és végül a hamarosan kiérkező rendőrök kikísérték Ferincz Jenőt az ülésről.

A férfi nem ismeretlen a helyi közélet szereplői előtt, hiszen korábban számtalanszor felhívta már magára a figyelmet, tavaly ősszel egy közmeghallgatáson is akciózott.

Felszólalásában akkor előrebocsátotta, hogy ő baloldali, a baloldal mellett áll ki, majd hosszú percekig bírálta a választási törvényt, ostorozta a Fideszt és a város vezetését. Emellett arról is beszélt, hogy a Kanizsa Arénát jogszerűtlenül építették meg, így azt – szavai szerint szigorúan törvényességi szempontok miatt – le kellene bontani. Hozzátette: a bontási költséget pedig a Fidesz-frakcióra és Balogh László polgármesterre terhelné. Ferincz Jenő közel egy éve szintén a nagykanizsai közgyűlését zavarta meg. Olyan táblákkal jelent meg, amelyekre rá volt írva, hogy „A Fidesznek már önmagában a létezése is bűncselekmény a jogállammal, a demokráciával és a társadalommal szemben", illetve „A Fidesz egy olyan súlyosan fertőző góc a társadalom testén és Nagykanizsa testén, amit radikálisan ki kell irtani".

Borítókép: A közgyűlési üléseken nem ritkák a botrányos események (Forrás: Mandiner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.