Szánthó Miklós a CPAC-en: Békére és nemzetközi konzervatív konszenzusra van szükség

„Magyarország büszke arra, hogy politikai erőmű lehet a liberális rémálom, a nemzeti mozgalmak nemzetközi összekapcsolásának megvalósításában.”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 03. 7:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Békére és biztonságra van szükség ahhoz, hogy a konzervatívok világszerte az előttük álló kihívásokra összpontosíthassanak – jelentette ki Washingtonban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója csütörtökön az amerikai konzervatív erők legnagyobb eseménye, a CPAC kísérőrendezvényeként tartott konferencián. 

Új konfliktusok

A magyar jogi elemzőintézet vezetője a Republicans for National Renewal (Konzervatívok a Nemzeti Megújulásért) nevű szervezet eseményén kifejtette, hogy 

a világ a konfliktusok új korszakába lépett, amelyben az egész nyugati civilizáció sorsa forog kockán. 

A konfliktusok között említette az ukrajnai háborút, amely újabb hidegháborúval és gazdasági visszaeséssel fenyeget, valamint kihívásnak nevezte, hogy a nyugati világon belül a radikális baloldal a társadalmak alappilléreit ássa alá. 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy háború helyett békére, töredezettség helyett összekapcsoltságra, blokkok helyett pedig együttműködésre van szükség, valamint a nemzetközi konzervatív konszenzus megteremtésére. 

Megfogalmazása szerint Magyarország büszke arra, hogy politikai erőmű lehet a liberális rémálom, a nemzeti mozgalmak nemzetközi összekapcsolásának megvalósításában. 

Szánthó Miklós szombaton felszólal a CPAC (Conservative Political Action Conference) zárónapján is. A csütörtökön kezdődött konferencián az amerikai konzervatívok vezető személyiségei tartanak beszédet, fejtik ki véleményüket és vitáznak az Egyesült Államok politikai életének legfontosabb témáiról az ország fővárosában, Washingtonban. A konferencia záróbeszédét Donald Trump volt elnök tartja.

Borítókép: Szánthó Miklós egy korábbi rendezvényen (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.