Tovább hízik Gyurcsány kisgömböce

Újabb baloldali politikus igazolt a Demokratikus Koalícióba, miután Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke mostantól a Gyurcsány-párt színeiben folytatja a politizálást. Emlékezetes, hogy a utóbbi időben egyre-másra csábítja magához más baloldali pártok politikusait a DK. Korábban lapunk már megírta, hogy Grőber lehet az egyik olyan szocialista, aki a DK-ba történő átlépés mellett dönt.

Forrás: MTI2023. 03. 16. 11:33
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. február 5. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelõ beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke, önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje is átlép a DK-ba – tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció. A Gyurcsány párt jelezte, hogy továbbra sincs vége a feléjük irányuló átlépési hullámnak, és büszkék rá, hogy egy olyan ember érkezett közéjük, aki öt ciklus óta élvezi a pápaiak bizalmát. Emellett a DK egyetért Grőber Attilával, hogy csak egy erős baloldal lehet a kihívója és alternatívája a jelenlegi hatalomnak, ezért fognak a jövőben együtt dolgozni egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért. Grőber Attila a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben arról beszélt, hogy cselekvő akaratra, politikai dinamizmusra, világos jövőképre és elszántságra van szükség, és úgy látja, hogy ma a Demokratikus Koalíció az a politikai közösség, amely képes erre a feladatra.

Grőber Attila, a DK legújabb igazolása. Fotó: Facebook

Még a tavalyi országgyűlési választások után Grőber a Pápai Médiacentrum kérdésére úgy fogalmazott, azt nem tudja megmondani, hogy az ellenzéki együttműködés megmarad-e hosszabb távon. Mostani átigazolásával viszont tovább erősödik az a tézis, amit Gyurcsány Ferenc, a DK vezére korábban megfogalmazott, hogy egyetlen nagy baloldali párt kell, ami a DK. Még januárban a Magyar Nemzet megírta, hogy Gyurcsányék ajánlatot tettek Grőber Attilának, hogy a DK-ban folytassa a pályafutását.

Ismert: a héten jelentették be, hogy Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja is átlép a DK-ba. Rajta kívül az utóbbi időben számos, korábban más párthoz tartozó politikus hagyta hátra korábbi közösségét a DK kedvéért. 

A Gyurcsány-pártban folytatja például 2022-től Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi pártigazgatója és korábbi ország­gyűlési képviselője, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, a párt alapító tagja, de november óta a DK frakciójában politizál Szűcs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester (korábban az LMP, majd Párbeszéd tagja), valamint Déri Tibor egykor momentumos újpesti polgármester is.

A baloldali helyzetét jól szemlélteti, hogy Kocsis-Cake Olivio átigazolása után a Párbeszéd közleményben arról számolt be, hogy jelentős ellenérzéssel tekintenek minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, 

 

hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.