Újra építési kordont bontott a Momentum

Fekete-Győr András szerint az építési kordon lebontása egyenlő a rendszerbontással.

Magyar Nemzet
2023. 03. 29. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán reggel két hét elteltével ismét nekiállt lebontani Orbán Viktor miniszterelnök munkahelye, a karmelita kolostor bejáratát őrző kordont a Momentum néhány politikusa és a független képviselő, Hadházy Ákos – adta hírül a baloldali 444. A lap szerint a kordonbontás váratlan volt, ehhez képest a politikusok a baloldali sajtó jelenlétében kezdték meg az akciójukat. A Telex élőben közvetíti az eseményt. A HVG tudósítása szerint a kordont a párt politikusai és aktivistái a Színház utca két oldalán bontották meg. 

Gelencsér Ferenc és Hadházy Ákos a demonstráció egy pontján ráült a kordondarabokra, azonban – feltételezhetően a hideg miatt – gyorsan felálltak.

Az építési kordont bontók közül többen átsétáltak a Sándor-palotához. Orosz Anna, Hajnal Miklós és Bedő Dávid országgyűlési képviselők is közöttük vannak. Hajnal a HVG-nek elmondta: azok a kordonok, amik a sajtót akadályozzák, nincsenek rendjén. – Most egy-két órát maradunk, hogy ne tudják olyan gyorsan újraépíteni a kordont, mint múltkor – tette hozzá.

 

Nem először bontják le az építési kordont

Mint ismert, a momentumos politikusok legutóbb március 14-én álltak neki az építési területet védő kordonok lebontásának. Erről Fekete-Győr András a Facebook-oldalán számolt be. Az esetről egy fotót is megosztott, melyhez kísérőszövegként annyit írt:

Kordonbontás, rendszerbontás.

Az akcióban részt vevő Hadházy Ákos Facebook-oldalán megosztott bejegyzésből akkor az is kiderült, hogy az ellenzéki politikusok egy plakátot ragasztottak fel a karmelita kolostor épületére, amelyen hét pontban foglalták össze a Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.