Varga Judit: Virágzik a civil társadalom Magyarországon

Az igazságügyi miniszter leszögezte, hogy fenntartják aggodalmukat bizonyos külföldi finanszírozású, nem kormányzati szervezetek tevékenységével szemben, céljuk pedig, hogy az európai parlamenti választásokig mindenütt rámutassanak erre az aggasztó folyamatra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/Facebook2023. 03. 20. 18:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A több mint 60 ezer bejegyzett civil szervezetnek és egyesületnek köszönhetően virágzik a civil társadalom Magyarországon – írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán hétfőn. 

Varga Judit kiemelte, hogy elkötelezettek a civilek segítése mellett, ugyanakkor fenntartják aggodalmukat bizonyos külföldi finanszírozású, politikailag motivált és ideológiailag elfogult nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenységével szemben. Hozzátette: átláthatóságot várnak ezektől a szervezetektől.

 

– Bár filantróp álarcot vesznek fel, mégis politikát csinálnak, civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek, nagyon sok pénzből. Politikai napirendet képviselnek és politikailag motiváltan cselekszenek. Brüsszelben ezeknek a NGO-knak próbálják kiszervezni a demokráciát, ezeknek a szervezeteknek a véleményét akarják ránk erőltetni 

 

– fogalmazott a tárcavezető. 

Varga Judit megjegyezte: ez már közelít a birodalmi működéshez. Továbbá kiemelte, hogy most az a dolguk, hogy az európai parlamenti választásokig mindenütt rámutassanak erre az aggasztó folyamatra.

– A magyar kormány mindig is elkötelezett volt a konstruktív európai párbeszéd mellett, ennek szellemében vett részt a civilek védelméről szóló uniós tárgyalásokon is. Az, hogy ez meglepetést okoz egyes baloldali sajtóorgánumoknak, azok tájékozatlanságáról állít ki bizonyítványt – szögezte le a miniszter.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.