időjárás 20°C Félix 2023. június 9.
logo

Vigyázat, balesetveszély! Autók között kószált egy vaddisznó Budapesten + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Tények
2023.03.27. 21:21 2023.03.27. 21:31
Vigyázat, balesetveszély! Autók között kószált egy vaddisznó Budapesten + videó

Ezúttal Káposztásmegyeren, az autók között bolyongott egy vaddisznó, és úgy tűnik, az állatot nem különösebben zavarta, hogy mekkora veszélybe sodorta magát. A környéken élők szerint nem ritka, hogy vaddisznók fosztogatják a köztéri szemeteseket, azonban a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló esetben nemcsak az állat, hanem akár ember is megsérülhet – hangzott el a Tények riportjában. 

Az egyik szemtanú arról beszélt, hogy megpróbálták követni az állatot, de annak gyorsan nyoma veszett. Az újpesti Farkas-erdőben egyébként egész vaddisznókondák élnek, ami sokakban aggodalmat kelthet – hangzott el. A környékbeliek szerint a vaddisznók azért tűnnek fel egyre többször az emberlakta területeken, mert így könnyebben jutnak élelemhez, így az is előfordulhat, hogy inkább nem mennek vissza az erdőbe. 

„Ennek az a következménye, hogy felnő már egy, kettő, három olyan vaddisznónemzedék, amely nem is élt soha kint az erdőben. Ezt már kutatások is igazolták” – fogalmazott Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője. 

A fővárosban most már egyre több helyen lehet vaddisznóval találkozni, például a Margitszigeten, a XII., vagy éppen ezúttal a III. kerületben is. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Farkas Melinda )

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.