A dollárbaloldal azt a feladatot kapta, hogy háborúpárti álláspontot képviseljenek

Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a parlamentben leszögezte: azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetnek. Menczer Tamás államtitkár kiemelte, hogy egyre többen beszélnek a nukleáris eszkalációról, és a harmadik világháború esélyéről, ami ijesztő.

2023. 04. 03. 12:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ukrajnában immár tizennégy hónapja dúl a háború – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz frakcióvezető-helyettese leszögezte, hogy a nagyobbik kormánypárt frakciója a háború kitörése óta békepárti álláspontot képvisel.

 

– Azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetünk

 

– tette hozzá.

Mint mondta, sajnálattal tapasztalják, hogy eközben a konfliktus egyre inkább kiszélesedik, mivel a nyugati hatalmak egyre erősebb fegyverek szállításával, egyre jobban belesodródnak a háborúba.

 

– Minél több ország vonódik bele a háborúba, annál nagyobb ütemben haladunk egy világháború felé, és ha világháború lesz, az atomháború lesz 

 

– hívta fel rá a figyelmet.

Kiemelte, hogy múlt pénteken a parlament határozatot fogadott el, amiben kitartanak a béke álláspontja mellett és tűzszünetet követelnek. Két dolgot várnak az Európai Uniótól: egyrészt legyen tartós béke, bár az unió háborúpárti intézményé vált, másrészt az EU az elért jólétet őrizze meg.

 

– A háború és a szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot 

 

– jegyezte meg.

Halász János hangsúlyozta: a baloldalra nem lehet számítani, mivel kezdettől fogva háborúpártiak, és nem támogatták a parlamenti békehatározatot sem. – A magyarázat egyszerű: a dollárbaloldal azt a feladatot kapta, hogy háborúpárti álláspontot képviseljenek, mert ez a megbízóik érdeke – húzta alá.

Válaszában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: ma a legfontosabb ügy a háború és béke kérdése, mivel a helyzet egyre súlyosabb.

 

– Többen beszélnek a nukleáris eszkalációról, és a harmadik világháború esélyéről, ami ijesztő 

 

– tette hozzá. 

Az államtitkár kiemelte: ennek a háborúnak nem lehetnek győztesei, csak vesztesei. Felhívta a figyelmet: aki elindul a fegyverszállítás útján, az arról nem tud letérni, ezért fontos a magyar kormány álláspontja, hogy hazánk sem fegyvereket, sem katonákat nem küld Ukrajnába.

Borítókép: Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.