A Felvidékre vitt segítséget az Emberi Méltóság Tanácsa

A Selye János Egyetem fiataljai hasznos ajándékokkal gazdagodhattak a felajánlásnak köszönhetően.

2023. 04. 03. 17:13
Forrás: Emberi Méltóság Tanácsa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszáz csomag ajándékot vitt hétfőn a felvidéki Révkomáromban működő Selye János Egyetemre az Emberi Méltóság Tanácsa. Az adományokat idősebb Lomnici Zoltán elnök és Szunai Miklós főtitkár juttatta el az intézménybe, a delegációt Juhász György, az egyetem rektora fogadta. Idősebb Lomnici Zoltán a Magyar Nemzetnek elmondta: az elmúlt évtizedekben óriási volt a népességfogyás a Felvidéken, ahol legutóbb már csak alig 420 ezren vallották magukat magyarnak. Mint ismert, a 2021-es népszámláláson a magukat magyar nemzetiségűnek valló szlovák állampolgárok száma 2011-hez képest 36 ezerrel csökkent, így a magyarság az összlakosság 7,75 százalékát teszi ki.

Idősebb Lomnic Zoltán, Szunai Miklós és Juhász György az adományokkal Fotó: Emberi Méltóság Tanácsa

– Mi azért vittünk segítséget a komáromi Selye János Egyetemre, mert ott a jövő magyar értelmiségét képzik. Nekik pedig a felvidéki magyarság megmaradása szempontjából nagyon fontos szerepük lesz az elkövetkezendő évtizedekben – fogalmazott idősebb Lomnici Zoltán. Az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke hozzátette: a négyszáz csomagba olyan ajándékokat tettek, amelyeknek a fiatalok hasznát veszik, így például írószerekkel, táskákkal, pénztárcákkal, sakk-készletekkel és olvasószemüvegekkel is kedveskednek az egyetemistáknak.

Az Emberi Méltóság Tanácsa a napokban Kárpátaljára is küldött segítséget.

Borítókép: Idősebb Lomnici Zoltán, Szunai Miklós és Juhász György a Selye János-szobornál (Fotó: Emberi Méltóság Tanácsa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.