A magyarok világossá tették, hogy békét akarnak

Dömötör Csaba a DK-s Arató Gergelynek válaszolva leszögezte: a baloldal a brüsszeli pénzek visszatartásán keresztül akarja elérni a kormányváltást.

2023. 04. 03. 12:28
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. március 7. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. március 7-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy lejárt a kormány által támasztott határidő a hazánknak járó EU-s források folyósításával kapcsolatban. A Gyurcsány-párt politikusa szerint fejenként másfél millió forintos támogatástól esnek el a magyar polgárok a kormány felelőtlensége miatt. Arató úgy gondolta, hogy a kormány megbukott hazafiságból, míg Dobrev Klára árnyékkormányát hazafiak alkotják, majd elmondta, hogy benyújtottak egy törvénycsomagot, ami elmondása szerint lehetővé tenné, hogy megérkezzenek hazánkba az uniós források.

– Ennél nagyobb képmutatást már rég láttam – szögezte le válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy pár napja Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a közösségi oldalán megdöbbentő nyíltsággal beszélt arról, hogy azon dolgoznak, hogy az EU ne adja oda Magyarországnak az uniós forrásokat.

 

– Világos, botrányos és antidemokratikus szavak. Szó sincs semmiféle demokráciaféltésről, a jogállamiságról. Sokkal inkább arról, hogy felülírják a választási eredményeket 

 

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Dömötör Csaba kiemelte: így már érthető, hogy miért akarja a baloldal ötödszörre is módosítani a vagyonnyilatkozati rendszert. Felhívta a figyelmet, hogy tavaly ősszel tizenhét helyen módosították a magyar törvényeket, és azt mondta az EU, hogy mindez elegendő.

 

– Brüsszelben irányváltást akarnak a háborúval kapcsolatos magyar politikában, a baloldal pedig a brüsszeli pénzek visszatartásán keresztül akarja elérni a kormányváltást 

 

– tette egyértelművé az államtitkár.

Mint mondta, ezért van az, hogy a megállapodáshoz szükséges törvényjavaslatokat nem támogatja a baloldal. – A magyarok egy évvel ezelőtt világossá tették, hogy békét akarnak, és egy olyan kormányt, ami az ország érdekeit nézi – jegyezte meg Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.