Bedrogozva ült a volánhoz, még a kerítést is kivitte az autómosóban + videó

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű fiatalemberrel szemben, aki 2021 decemberében járművezetéstől eltiltása ellenére, kábítószer hatása alatt balesetet okozott a nógrádi megyeszékhelyen.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 04. 14. 12:39
Kábítószer hatása alatt egy járművezetéstől eltiltott 19 éves sofőr 2021 decemberében kidöntötte a kerítést egy salgótarjáni autómosóban - a biztonsági kamera felvétele Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezetői engedéllyel sosem rendelkező, az elkövetés idején mindössze tizenkilenc éves vádlott 2021. december 10-én délelőtt Salgótarján belvárosában gépkocsijával egy önkiszolgáló autómosó területére hajtott. Bement a mosóállások egyikére, de továbbhaladt, és nekiütközött az autómosó falának.

A sofőr kábítószer fogyasztása után, bódult állapotban vezette a gépjárművet. Ráadásul a vezetéstől a bíróság korábban már eltiltotta, és felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt is állt. Mindemellett mind az ő, mind az utasa ruházatából kábítószer-prekurzornak minősülő drog került elő.

A tizenkilenc éves vádlottnak négy bűncselekmény, nevezetesen kábítószer fogyasztása, bódult és eltiltás hatálya alatti vezetés, valamint kábítószer-prekurzorral visszaélés miatt is felelnie kell. Társával szemben szintén ez utóbbi bűncselekmény miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség.

A sofőr teljes beismerő vallomás esetén – halmazati büntetésként – két év börtönbüntetésre, négy év közügyektől és három év járművezetéstől eltiltásra számíthat az előkészítő ülésen. A korábbi felfüggesztett szabadságvesztést is le kell töltenie. Társával szemben pénzbüntetést indítványoztak – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Borítókép: a biztonsági kamera felvétele (Forrás: ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.