Befejezte munkáját a pápalátogatásért felelős operatív törzs

Ferenc pápa magyarországi látogatása rendben, rendkívüli események nélkül zajlott le – közölte a pápalátogatás biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vasárnap késő délután az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 30. 20:01
Ferenc pápa Kossuth tér

Ferenc pápa a Kossuth téren (Fotó: Mirkó István)
Ferenc pápa a Kossuth téren (Fotó: Mirkó István) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint vasárnap 18 óra 8 perckor, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről felszállt Ferenc pápa repülőgépe, ezzel hivatalosan véget ért a szentatya magyarországi apostoli útja.

A háromnapos látogatáson több százezren találkozhattak őszentségével, a legtöbben a vasárnapi Kossuth téri szentmisén vettek részt – írták.

Az operatív törzs köszönetet mondott a szentatya személyi védelmét ellátóknak, a rendvédelmi szerveknek, az egyházi és állami közreműködőknek és szervezőknek, valamint az önkénteseknek, a zarándokoknak és a látogatóknak, hogy hozzájárultak Ferenc pápa apostoli útjának sikeréhez.

Tudatták: a Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte munkáját.

Ferenc pápa háromnapos apostoli útjáról, a látogatáshoz kapcsolódó minden nyilvános eseményről beszámolt a közmédia szinte valamennyi csatornája.

Amint az korábban a Magyar Nemzet is megírta, Novák Katalin köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és egyházi vezetők, többek között Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke búcsúztatták Ferenc pápát a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

A szentatya kezet fogott valamennyi jelen lévő egyházi méltósággal, a köztársasági elnöktől Ferenc pápa hosszú kézfogással búcsúzott. Ferenc pápa végül a repülőgépről mosolyogva, integetve köszönt el.

Ferenc pápa háromnapos magyarországi látogatása a katolikus egyházfő 41. apostoli útja volt. 

Borítókép: Ferenc pápa második budapesti látogatása során (Fotó: Mirkó István)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.